Är du verkligen inte får börja en mening med och, men eller på grund?

Även om det är aldrig lämpligt att använda ordet "aldrig" när det gäller engelsk grammatik regler, många grammatiker anser fortfarande att det är oacceptabelt att börja en mening med och , men eller därför . Du gör det skapar en mening fragment, inte en fullständig mening. Och, men och därför används främst för att ansluta två oberoende fraser tillsammans och skapa en relation mellan dem.

Om du inleder en mening med och, exempelvis, är du faktiskt skapa en halvan av en mer komplex mening. Och folk som läser den meningen fragment kommer säkerligen märker. Korrekt användning av "och" kräver en conjoining av två olika idéer som är mer eller mindre lika i betydelse: "Kaffet är i skafferiet och äggen i kylskåp. " Det finns ett jämlikt förhållande mellan kaffe och ägg, och konjunktionen och fastställer detta. Om du inleder en mening med och, du försvagar den meningen onödan. Och att du kan ta till banken.

Samma grammatiska regler gäller när du börjar en mening med men, men många människor tycks känna sig mer bekväm bryta med traditionen här. Förhållandet mellan två motsatta eller motsatt fraser kunde fastställas med konjunktionen men : "Jag ville se en film, men min fru ville läsa en bok. " Ordet "men" bör inte användas för att starta en mening, eftersom förhållandet inte har fastställts än. Men vissa personer anser att denna regel vara lite ålderdomliga.

Det är fullt rimligt att starta vissa meningar med Eftersom , så länge meningen innehåller en orsak och verkan: "Eftersom huvudmannen inte kommer att vara i byggnaden, har församlingen skjutits upp. "Det här är en riktig mening, eftersom det finns en bestämd orsak och verkan innebar. Vissa författare kan dock välja att använda" eftersom "i början av en mening utan ett sådant förhållande. Varför skulle de göra detta? Det arbetar under rätt omständigheter.

När det gäller informella skrift, skulle det vara omöjligt att säga att en författare inte kan börja en mening med och utan eller därför. Så länge budskapet som helhet har meddelats effektivt till läsaren, enstaka meningen skärva som sades vara en komplett Man bör inte vara helt avskräckta. I mer formella texter situationer, dock bör en författare sällan eller aldrig börja en mening med och eller men för om det används för att återskapa det autentiska dialogen ett börsnoterat karaktär. Annars är det till stor del vara en slarvig praxis bland professionella skribenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.