Vad är kluvna hårtoppar?

kluvna hårtoppar, eller som håret experterna kallar det, trichoptilosis , är ett vanligt problem för många människor. Kluvna hårtoppar uppstår när skyddande nagelbanden är förstöras vid slutet av håret. Håret kommer sedan att delas upp i två eller flera delar. Somliga påstår att uppdelningen kan repareras, men experterna vet att detta är en myt. När skadan har skett, det bästa sättet att hantera det med hjälp av en sax.

kluvna hårtoppar kan uppstå av flera olika anledningar. Även om hårvård industri är en enorm marknad, många av de trender och processer som bidrar till kluvna hårtoppar. Om du färgämne håret ofta, kanske du upptäcker att du har ett problem med kluvna hårtoppar. Hårtorkar med hög värme inställning eller rakpermanentningsmedel kan också orsaka denna typ av skada.

Även överexponering för solens värme kan få håret att dela. Överdriven tvätt med follikelstimulerande strippa schampo kommer inte på hårstrået något bra heller. Problemet kan vara så enkelt som att använda fel typ av kam eller borste för håret typ, eller ditt hår kan helt enkelt vara i behov av en bra trim.

Hair specialister kan tillämpa ett antal olika metoder för att motverka kluvna hårtoppar. Ett av de enklaste sätten är att ha håret trimmas med jämna mellanrum. Om ditt hår är lång, är detta särskilt viktigt. Kluvna toppar ibland uppstår på grund av skyddande hår oljorna inte når slutet av hårstrået, vilket ledde till splittring. Med en normal klädsel kommer att skära ut kluvna hårtoppar och hålla håret hanterbara.

Hair salonger ger bästa typerna av schampo och balsam för ditt hår. Ingredienserna i professionella schampon är mycket vänligare för hår än de billigare schampon. Billigare schampon innehåller mycket kisel som syftar till att göra håret blankt, men också remsor håret av eteriska oljor och näringsämnen.

Likaså hur många gånger i veckan du schampo kan bidra till att dina kluvna hårtoppar . Det är mycket debatt om hur många gånger i veckan håret ska tvättas. De flesta experter hävdar att daglig tvättning kommer att beröva håret dess oljor. Om du behöver schampo varje dag, se till att du använder en professionell, milt rengöringsmedel.

Om du använder ett gym regelbundet eller bada i klorerat vatten, se till att att tvätta håret efter varje session. Salt från träningen svett och klor är mycket skadligt för håret. Det conditioner du använder är också viktigt att förebygga kluvna toppar. Deep balsam rekommenderas, och behandlingar som tea tree olja som hjälper till att minimera skador på håret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.