Vad är kakaosmör?

Kakaosmör är naturligt fett ur kakaoböna. Även känd som olja av Theobroma är kakaosmör lätt gulaktig i färgen, och även om det är ur choklad, den har en mild smak och bara en svag choklad lukt. Den är ätlig och används vid tillverkning av vit choklad och vissa sötsaker, men har många användningsområden utanför köket. Det mest önskvärda kvalitet kakaosmör är dess stabilitet som ett fett som innehåller naturliga antioxidanter som skyddar även det bra . Kakaosmör har en smältpunkt strax under genomsnittet kroppstemperatur, vilket orsakar choklad förbli flytande vid rumstemperatur, men smälter i munnen. Det ger en mjuk konsistens för många sötsaker som innehåller choklad och används ofta av kulinariska experter i ett bakning kapacitet.

Kakaosmör används också i kosmetiska och farmaceutiska produkter. Inom läkemedelsindustrin, är kakaosmör som används vid framställning av stolpiller och tablettbehandling i kapselform. Har förmågan att behålla en gjuten form samtidigt som det innehåller vanligen använda läkemedel kemikalier utan instabil reaktioner. Användningen av kakaosmör som en inaktiv beståndsdel i kapslar och stolpiller är också önskvärt eftersom det är säkert.

Kakaosmör som ofta förekommer som tillsats i kosmetika, schampo och tvål, men det är också en naturlig mjukgörande gör den idealisk för lotion och läppbalsam. Den återfuktande förmåga kakaosmör ofta rekommenderas för att förebygga hudbristningar hos gravida kvinnor, behandling av narig hud och läppar, och som en daglig fuktighetskräm för att förhindra torr, kliande hud. Att det är ett naturligt konserveringsmedel och har en svagt behaglig doft ger ytterligare fördelar för kosmetiska ändamål.

Även om många tror att kakaosmör har förmågan att minska eller minska uppkomsten av ärr, är detta en teori som är ännu oprövad. Det innehåller dock främja elasticitet i huden och hjälpa till att bota narig hud om den används regelbundet. Kakaosmör är ofta felaktigt används av människor för att påskynda en solbränna och även om det kommer att stärka en naturlig solbränna det inte har en solskyddsfaktor (SPF). För att förhindra de skadliga effekterna av solen, använd en sololja med SPF på minst 15 som innehåller kakaosmör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.