Vad är en spiral Perm?

En spiral perm är en typ av permanent wave. Ut som en spiral perm kan variera beroende på bredd används perming stavar, den skicklighet frisör, hår från kundens sida, och de kemikalier som används för att ställa PERMANENT. Utseendet på spiral Perm hänger intimt samman med mode från 1980-talet, då stora volymer utseende av denna stil var mycket populär. Det är viktigt att komma ihåg att en spiral perm är mer av en teknik än ett visst utseende, och om du funderar på en permanent bör du tala om den stil du vill ha mycket specifikt. Den här tekniken använder långa permanent stavar, snarare än rullar. Den är idealisk för klienter med längre hår, eftersom stängerna kan ta emot hela längden på håret. Håret behandlas med kemikalier för att koppla den och sedan rullas runt Perm stavar, med början i ändarna och arbetar upp till hårbotten. Stavarna är kvar i en viss tid, och sedan ett NEUTRALIZER används för att ställa lockar.

Om de utförs väl, är slutresultatet av en spiral perm en kaskad av korkskruv lockar. De lockar är vanligtvis mycket snäv och fjädrande, och de kan blossa i flera riktningar, beroende på hur stängerna sköttes under perming processen. Spänningen på lockarna skapar mycket volym i håret, eftersom permed håret inte kan ligga plant mot hårbotten. När en permanent görs bra, kan man hålla omkring sex månader. Precis som andra permanent stilar, kommer en spiral perm koppla över tiden, så att lockarna får bli lite mer lös och mindre spänstiga, men om de börjar att platta ut, ska du klaga hos din frisör. Specialprodukter måste också användas för att ta hand om en permanent, så att det har och att ge näring åt håret efter ozonnedbrytande kemiska process som krävs för perm det.

Perms är bland de mer ökända av frisyrer, för när man går fel, kan kunden tvingas att leva med i månader. Perms är också mycket hårt på håret, och de kräver händerna på en skicklig stylist för bästa resultat. Kunder bör alltid rådgöra med sin stylister innan ett möte för en ständig våg, och det är en bra idé att begära en portfölj av kunder så att du kan se vilken typ av arbete som din stylist gör. Det hjälper också att sätta in bilder på den stil du söker, så att det blir någon sammanblandning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.