Vad är en navel piercing?

En navel piercing är en piercing som ligger i närheten av naveln. Naveln själv kan inte genomborras, utom i mycket sällsynta fall. Navel piercing behandlas som yta piercingar, eftersom de innefattar piercing av en relativt plan yta av huden, snarare än en flik av vävnad som en örsnibben, näsa eller mun. Som med andra piercingar, finns ett antal variationer på de grundläggande navel piercing, även om inte alla varianter passar för alla människor. Den klassiska navel piercing innebär införandet av en böjd barbell genom huden ovanför naveln. Vissa människor gillar att bära smycken på långhantel, med ornament dinglande över naveln själv. Det är också möjligt att tränga igenom huden nedanför naveln, eller huden kring naveln, i ett obegränsat antal kombinationer och arrangemang. Förutom böjd skivstång, vissa människor tycker om att använda ringar i sin navel piercingar, även om dimensionering och placering av ringen är avgörande för att förhindra problem i läkningsprocessen.

Liksom övriga ytan piercingar är navel piercing tillsammans med en ökad risk för infektioner jämfört med örat piercingar, och en långsam läkning tid. Även om dessa piercings är populära bland unga kvinnor, kräver de en hel del arbete, och vanvård under de första veckorna kan leda till en bestående infektion. Detta piercing kan ta upp till nio månader att läka, vilket kräver en eftervård behandlingsregim som inkluderar regelbunden rengöring med en mild antibakteriell tvål och blötläggning med havssalt lösning. Området tenderar också att vara mycket anbud på flera månader, och det finns en risk för avstötning, där barbell eller ring vandrar bort från den ursprungliga piercing webbplats kan lämna ett fult ärr. Du kan höra en navel piercing kallad "navel piercing, förseende det gemensamma namnet för den anatomiska funktionen med gränsar till det. Denna piercing är oftast ses bland kvinnor, och dess användning bland unga skådespelerskor har populariserade hos allmänheten, vilket gör navel piercings en vanlig syn i miljöer där naveln syns. Efter örat och piercing näsa, är naveln en av de vanligaste typerna av piercing, med vissa människor med hänvisning till lätt av hemlighållande som en viktig faktor i valet av navel piercing.

Personer som funderar på en navel piercing ska gå till en ansedd GENOMTRÄNGARE som kommer att använda lämplig utrustning för piercing, inklusive en ren nål, steriliserad klämmor och smycken av rätt storlek. Placering är också en viktig faktor, med erfarna piercers rekommendera den bästa placeringen för någons anatomi. Kvinnor som tänker på graviditet kan vara bra att vänta på en navel piercing, eftersom de smycken behöver vanligtvis tas bort för graviditet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.