Vad är en hårstylist?

En frisör är en KOSMETOLOG utbildad i tekniken att skära, färgläggning, texturering och styling hår. En bra frisör kommer att överväga många faktorer innan föreslå en stil till en kund, inklusive typ av hår kunden har, ansiktsbehandling struktur, hudton och ögonfärg. Andra faktorer är hur lätt eller svårt att upprätthålla en viss styckningsdel eller ser till kundens vilja keep it up, och dagliga rutiner eller kall, om tillämpligt.

hitta en erfaren frisör är viktigt eftersom vissa processer kan potentiellt skada håret. Att gå från naturligt mörkt hår till blont hår, till exempel, innebär strippning håret dess färg, då färgning det. I denna process är starka kemikalier används som kan bränna håret om de lämnas på för länge.

Vävt (adding hår extensions) kan också skada håret om det görs på fel sätt. I vissa fall kan en frisör bara vara utbildad i eller känner till en enda teknik. Detta kan resultera i lägre än optimalt resultat på lång sikt till fel kund.

Många känner den frisyr de vill innan de går in för en sänkning, medan andra räkna med stylist att välja en smickrande cut för dem. Det frisör bör ställa många frågor för att få en uppfattning om hur mycket arbete som kunden är villig att genomföra underhåll, och om stilen kommer att vara ett komplement till den dagliga rutinen. En mamma till en nyfödd kanske inte passar bäst till en längre skära, eftersom barn har en tendens att dra håret, medan en domstol advokat kanske inte vill ha en allvarlig eller vass klippa, även om det smickrar ansiktet.

Många vill ha ett snitt som kan bäras mer än ett sätt. Längre hår, till exempel, kan dras tillbaka eller tas upp i en bulle för arbete, och slitna löst runt huset. Allmänhet kräver längre hår också mindre underhåll. En kort frisyr måste skäras oftare för att hålla linjerna och form, vilket innebär fler besök till salongen och större kostnader. För en del människor här detta är en del av att ha en hög profil jobb där man måste titta sitt bästa. För andra tidsåtgång och kostnader med att få en frisyr var några veckor är inte önskvärt. En frisör är mycket mer än en barberare, och följaktligen, avgifter mera. I vissa fall är det extra kostnad onödiga, som i fallet med få frisyrer för barnen. Kommer dock talangen av en hårstylist show i hans eller hennes arbete, som ger den typ av snitt som gör att håret ser fullt naturligt och hälsosamt, dra till sig beundrande uppmärksamhet. Rätt stil kan förvandla en person från ful eller sälg att finna. Däremot kan fel skära accent mindre attraktiva funktioner, vilket gör dem ännu mer framträdande.

Det pris en bra frisör debiterar för en vanlig klippning beror på hans eller hennes erfarenhet, anseende, kundkrets och plats. Conditioning, färgläggning, curling, uträtning och väver kommer allt kostar extra. Det är också rutin att köpa stylingprodukter på väg ut genom dörren, men dessa är oftast billigare köpts någon annanstans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.