Vad är en Vellus Hair?

En vellus hår är en mycket fin färglös eller ljust som finns på organ för mänskliga spädbarn, barn och vuxna. Förutom inte innehåller färgpigment, vellus hår omedelbart igen på sin ringa storlek, de är i allmänhet inte mer än 0,078 tum (2 mm) i längd, och deras axlar håret är ungefär samma storlek eller mindre i diameter än sina inre rot slidor. Glödlampan i vellus hårsäcken finns i övre dermis områden av huden och follikeln är inte ansluten till en talgkörtelaktiviteten, några forskningsstudier, verkar dock ange en relation mellan talgkörtelaktiviteten och vellus hårväxt.

Vellus hår är en av tre hår typer, de två andra är Lanugo och hår terminal. Lanugo, känd som den första håret, förekommer endast i livmodern, och terminal hår är lång, pigmenterade hårstrån hittas på hårbotten och kroppen. Vellus hår utvecklas efter det Lanugo håret har skjul, och det kan i sin tur utvecklas till terminal hår eller vice versa. I båda könen, kan vellus hårstrån hittas över hela kroppen, spärra vissa områden gillar läpparna, näsan, ögonlocken, pannan, bakom öronen, palmerna, den fotsulorna, naveln och terminalen håret avsnitten rot. Den fina hår hittades i ansiktet, på ryggen på fingret och tår, och på stammen är vellus hår. När en person träffar pubertet, viss hår modulerande kemikalier som kallas androgener förvandla vellus hårstrån till terminal hår på vissa områden, och få ny hårväxt på andra områden. Till exempel finns det förändringar i vellus ansiktshår och kroppsbehåring hos män, och uppkomsten av armhålan och könshår hos både män och kvinnor.

Även i många kulturer, kvinnor som försöker att ta bort kroppshår, vellus hårstrån tjäna ett syfte. Vellus hårstrån ger isolering till kroppen, bidrar till att reglera kroppens temperatur, och även fungera som kanaler svett bort. Dessa knappt märkte hår är ganska viktigt för allmänt mänskligt välbefinnande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.