Vad är en Undercut?

I en värld av frisyrer, en underskred är en frisyr som under delar av håret är kortklippt eller rakat med en längre toppskikt vänster vila ovan. En underskred uppnås vanligen genom att hålla upp håret från huvudet. Alla hår på sidorna och ryggen som växer därunder har klipp eller rakat. Det underskred är en unisex frisyr som har åkt in och ut ur mode för många år, med ökad popularitet under 1970-talet och 1980-talet. Allmänt, underskred eller variationer i stil, har oftare varit känd som en skål cut. Denna term framkom under den stora depressionen, eftersom utseendet skedde ofta genom att placera en skål på en människas huvud. Sedan alla hår som föll under kanten på ned-skars vände skål eller rakat bort.

Moe Howard i Three Stooges lekte ett berömt exempel på standard skål cut. Den mop-top style populariserades av The Beatles på 1960-talet är också ett klassiskt exempel på en underskred stil. Förutom att vara känd som en skål klippa, en underskred har kallats en strand klippa, svamp skärs eller kruka frisyr.

Prisunderskridande kan också hänvisa mer specifikt till en hår-klippteknik än en stil, där högg eller raka under lager av hår kan skapa variationer på andra stilar. Till exempel kan en bob frisyr underbjuda att skapa vad som kallas en kil cut. Ett utmärkt exempel på denna frisyr blev känd genom konståkare Dorothy Hamill på 1970-talet. Likaså kvinnor med tjockt eller grovt hår väljer ibland att dumpa sin normala stil för att tunna ut håret och minska sin vikt. Prisunderskridandet annan stil kan göra tjockt och tungt hår mer hanterbara.

Den frisyren har också kommit att hänvisa till en modern punk-inspirerade hår trend där ett område av hår är synligt rakat medan resten av håret sport en helt annan stil. Modellen Alice Dellal har krediterats ha inlett denna trendiga variant av stilen. Under 2008 bar Dellal hennes långa hår skildes åt sidan, med den andra sidan rakade runt och över hennes öron. Singer Rihanna antagit liknande trenden under 2009.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.