Vad är en Glycolic Peel?

En glykolsyra peel är en kemisk peeling som kan minska fina linjer, mjukar grov hud, torkar ut fläckar och ljusare oregelbunden pigmentering. Det finns naturliga fruktsyror i en glykolsyra skal som kan hjälpa till unclog porerna och tar bort död hud. Under ett glykolsyra peel förfarandet är skadad översta lagret av huden bort för att avslöja friskare hud därunder. Dessa skal kan appliceras på ansikte, bröst, hals eller händer.

Om en person är intresserad av denna hudbehandling gjort, han eller hon ska hålla flera saker i åtanke. Förfarandet kan göras på ett spa inställning eller hemma, men många väljer det förstnämnda. De som upplever ofta munsår undviker i allmänhet denna behandling eftersom de kan drabbas av en negativ reaktion, vanligen i form av svullnad. Människor som lider av rosacea bör endast lämna på glykolsyra i ungefär fem minuter, varefter det område som oftast måste behandlas med neutraliserande ämne.

Personer som har utsatts för sol eller garvning skada ibland få en glykolsyra skal. När huden har utsatts för långvarig mängder ultraviolett (UV) ljus, de kan utlösa produktionen av melanin celler. Fräknar och mullvad är det gemensamma resultatet. En glykolsyra peel behandling genomsyrar hudlagren för att bryta upp melanin cellerna och återställa även hudtoner. Den glykolsyra sig främst består av socker, det minsta molekyl partikel i alfa-hydroxi familjen. Detta gör att syran att penetrera huden lager snabbt för behandling. Förfaranden brukar ta ungefär 30 minuter. Medan ett förfarande kan vara tillräckligt för vissa människor, andra kan ha mer under en period av flera månader att behandla svårare hudåkommor.

Behandling rutiner börjar vanligen med en grundlig rengöring av huden någon lotion eller makeup. En tunn hinna av glykolsyra är då vanligen för önskat område. Områden för att undvika omfatta ögon, mun och näsborrar. Lätt brännande känsla kan inledningsvis vara erfaren, men bör successivt avta. Om en person har känslig hud bör syra endast lämnas på ca 10 minuter. Annars är syra normalt kvar i 15 minuter.

När en tillräckligt lång tid har förflutit, syran är normalt tvättas bort med kallt vatten. Torr gasväv sedan nersänkt i en glykolsyra neutraliserande lösning och tillämpas på det behandlade området. Många människor går omkring sin vanliga rutin efter ingreppet, men de vanligtvis bär solskydd och fuktighetskräm för extra skydd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.