Vad är en Foot Soak?

En fot suga är en blandning av örter, salter, moisturizers eller andra ingredienser som läggs i en behållare med varmt vatten som används för blötläggning fötterna. Blötläggning fötterna kan vara mycket avkopplande, liksom rensning. Både kommersiella och hemgjord fot suger är populära val. En enkel men effektiv hemlagad fot blöt kan göras från att lägga till två eller tre matskedar bakpulver för att värma vatten. Blötläggning trötta fötter i fotbad kan lindra och fräscha dem. Benägenhet för mul lukter kan konstatera att regelbundet bakpulver och vattenbad för fötterna kan hjälpa. p

Foot suger också används för att lindra tillstånd såsom fotsvamp. Fotsvamp är en svampinfektion som orsakar kliande fötter. En hemgjord bakpulver-baserade fot blöt kan bidra till att lindra klåda fotsvamp, men medicinerad suger eller krämer kan förskrivas av läkare.

Icke-medicinsk, doftande fots blöta produkter säljs i burkar. Dessa produkter brukar ha örter som pepparmynta, added. Vissa Jarred kommersiella fot suger innehåller även fuktgivande ingredienser såsom avokado olja. Droppar av eteriska oljor, såsom lavendel, vanilj, eller jasmin, kan lägga till en rogivande doft till fotbad.

Epsom eller Dead Sea salt är en viktig terapeutisk komponent i många fot suger på grund av mineralen magnesium . Epsom salt är magnesiumsulfat. Magnesium är tänkt att hjälpa lindrar ömma muskler samt minskar inflammation och svullnad. Denna effekt är därför en fot blöt som innehåller magnesium-rika salter kan ge värkande fötter må bättre. Salt från Döda Havet i Jordanien är extremt hög i magnesium, många suger fot och badprodukter innehåller salter från denna region.

Många människor som gör det lugnande, övningar sträckte avkoppling kallas yoga också delta i foten blötläggning. En fot blöta kan göras efter yoga eller innan sängen för att slappna av kroppen. Människor som praktiserar yoga kan ha foten suger i en container i sina hem eller så kan de blöta fötterna i naturliga vatten till exempel en sjö eller flod.

Electric Foot Spa soakers finns till salu för att använda i hemmet. Dessa maskiner först värma upp vattnet och sedan skapa bubblor att lägga till en massage funktion i en fot blöt. Vissa elektriska fot soakers har vadderade områden för att vila fötterna medan de är blöt. Lägga kulor eller stenar till botten av ett elektriskt fotbad kan öka sin massera effekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.