Vad är en Barber’s polack?

En barberare: Stavhopp är en vit stolpe markerad med röda och blå ränder som används för att indikera närvaron av en frisersalong. Traditionellt har sådana stolpar statisk, men många moderna Barber poler rotera för att locka ögat. Rörelse ränder på barberaren: Stavhopp skapar en intressant visuell illusion, eftersom det ofta ser ut ränderna håller på att sjunka ner stången, snarare än resa runt den.

Ursprunget till barberaren: Stavhopp är ganska gammal , men innan djupdykning till botten med denna klassiska symbol, kan det vara bra att veta att barberare och kirurger var en gång i samma yrke. Historiskt, Barber-kirurger fick tillstånd att utföra åderlåtning och andra grundläggande kirurgiska ingrepp, medan apotekare som medicinska preparat. Kirurger tittade ner från apotekarna och andra medlemmar av läkarkåren eftersom deras arbete var blodig och ofta dödliga, tack vare dåliga sanitära förhållanden och smärtlindring. Eftersom många människor var analfabeter hela västra historia, företagare ofta symboler som används för att ange sina yrken, snarare än skrivna tecken, som skulle ha varit obegripligt för de flesta potentiella kunder. Barberaren: Stavhopp fram som en symbol av 1200 CE, med de klassiska röda och blå ränder som symboliserar åderlåtning, en av de största utbud av yrket. Den vita bakgrunden av Barber: Stavhopp sägs stå för den rena vita bandage som skulle ha behövts i överflöd på kontoret av en fältskär. Det kan tyckas märkligt att utföra kirurgi och skära hår på samma kontor, men frisör-kirurger använder samma verktyg för båda yrken. Kirurgi och Barbering båda kräver rakbladsvassa knivar, saxar och andra skärande verktyg, tillsammans med en stadig hand. I en tid innan de metoder för överföring av sjukdomar var förstås fullt, åter använda verktyg på flera kunder utan sterilisering var inte alls ovanligt.

Barber-kirurger absolut inte utföra den ingående operationer som erbjuds av kirurger idag. Förutom åderlåtning, utförda de amputationer och grundläggande kirurgiska ingrepp, med överlevnaden varierar beroende på förfarandet, att patientens hälsa, skicklighet av kirurgen, och arbetsvillkor.

operation började förgrena sig i sitt eget yrke, mycket till hjälp för patienter överallt, behöll barberare barberaren: Stavhopp som en symbol för deras företag. Det är vanligt att en frisör: Stavhopp målade på tecknet för en frisersalong, eller visas utanför, även om vissa kommuner förbjuder rörliga tecken, tvinga frisörer att hålla sina stänger avstängd. Vissa barbershops helt enkelt måla deras utsmyckningar i rött, vitt och blått förknippas med Barber: Stavhopp för att referera till historiska symbolen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.