Vad är bomullstussar?

en bomullstuss är en boll av mjuk fiber som används främst för medicinska eller kosmetiska ändamål, men kan användas för andra ändamål, t. ex. konst och hantverk eller rengöring. De kommer från bomull anläggningen, vilket är en buske som finns i subtropiska och tropiska områden över hela världen. Bomull växer i bollar som är belägna runt frön av växter. Trots att bomull kan användas i sin naturliga form, kan fibrerna bli inlindade i andra produkter såsom lakan och kläder raffinerade eller och steriliserad för vardag och medicinsk användning.

bomullstussar har flera användningsområden inom det medicinska området, bland annat städning ur sår med väteperoxid eller jod, tillämpa aktuella salvor såsom salvor och krämer, och stoppa blod efter ett skott ges. Kirurgiska ingrepp kräver också deras användning för blötläggning upp interna blod. Dessutom används de av PAD ett sår innan det är bindeln.

Använda bomullstussar för tillämpning och avlägsnande av kosmetika är en annan populär användning. Stiftelser, bronzers, pulver och rodnar ibland tillämpas med bomullstussar. Nagellack vanligtvis bort med nagellacksborttagare som är ointressant vid en bomullstuss. Eftersom kosmetiska bomullstussar är sterila, är de ett utmärkt verktyg för att ta bort ögon makeup med särskilda flytta eller använda hudvårdsprodukter såsom Astringents och toner. När människor väljer att använda bomullstussar på deras ansikten, undvika att de inkräktar på deras hud med fingrarna vilket kan leda till obehagliga skador. Förutom medicinska och kosmetiska användningsområden kan bomullstussar användas för andra icke-traditionell användning, såsom städning. Vid rengöring små områden som är svåra att nå, kommer flexibiliteten hos en bomullstuss att nå områden som bakom en kran eller annan plats som en svamp som inte passar in. Om ett barn har blöjeksem, bomullstussar är mjukare än en trasa och används för att tvätta barnets stjärt område.

p

bomullstussar kan också användas för ett antal konst-och hantverk, till exempel en kanin svans, Santa skägg, moln, duk spindel, dimma och snö. Snögubbar, lamm eller får kan också göras med bomullstussar. Målning eller bläck stämpling med en bomullstuss kommer att ge ett original stroke eller skriva ut när de försöker ge sken av textur i ett konstprojekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.