Vad är Sugar Vax?

Socker vaxning är en typ av hårborttagning som innebär att man använder en tjock gel på huden. Socker vax kan antingen vara i form av en gel eller vax kåda. Den tjocka, liknar socker självhäftande caramel, och sprids på kroppsbehåring och snabbt bort för att eliminera hår. Like regelbunden vaxning, kräver socker vaxning minst en kvarts tum (6,35 mm) av hårväxt innan de tas i bruk. Produkten appliceras med en pinne i riktning av hårväxten. Efter att håret är helt nedsänkt i gel eller vax, en pappersremsa eller rent tyg appliceras direkt på produkten. Överdraget är sedan snabbt drog i motsatt riktning av hårväxten, ta bort kroppshår direkt från sina folliklar. Det finns många fördelar med att ta bort oönskat hår med socker vax snarare än traditionell vaxning. Metoden gör håret vara försiktigt lyftas snarare än smärtsamt bort. Vissa hävdar att processen är en helt smärtfri borttagning av hår. Gel socker vax är också gjord av naturliga ingredienser, t. ex. socker, citronsaft och vatten. Använda naturliga ingredienser kan hjälpa till att förebygga hudirritation.

upp Clean anses också vara enklare med socker vaxning. Gel socker vax är vattenlösligt och kan rensas bort från huden med enbart vatten. Vax harts är starkare och lämnar kladdiga rester om inte avlägsnas med både vatten och tvål.

Några nackdelar med regelbunden vaxning är fortfarande kvar med socker vaxning. Hår brott, inåtväxta hårstrån och hudirritation kan alla fortfarande förekomma. Socker klistra, anses vara en säkrare, mer effektiv metod för hårborttagning. Även mycket likt socker vaxning, det kallas SÖTNING.

Används i salonger och spa, är socker klistra annorlunda än socker vaxning. Denna metod består i att använda en tjockare pasta tillämpas direkt med händerna snarare än en pinne. Sockret Pastan formas till en boll och rullade i riktning mot hårväxten. Salon yrkesverksamma kan också ta bort kortare hår med socker, pasta, kroppsbehåring så kort som en sextondel av en tum (1,59 mm) kan tas bort med denna produkt.

Homemade socker pasta kan enkelt skapas med hushåll ingredienser. Strösocker, vatten och citronsaft kombineras och tillagas på hög värme kommer att ge en liknande produkt som den som används i professionella salonger. Blandningen ska sjuda och ständigt rörs om tills sockret är smält och gyllenbrun. Produkten måste svalna helt innan du använder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.