Vad är Spikes?

Spikes är en frisyr teknik som vanligen förknippas med punk mode stil. Håret är vanligtvis placerad i långa, tjocka spikar pekar upprätt från hårbotten. Dessa spikar kan bildas på flera olika sätt, antingen över huvudet eller i raka linjer som liknar en mohawk. Namnet på Spikes härstammar från Statue of Liberty, som har en samling av spikar på statyns huvud. En aspekt av frihet taggar som gör dem så populära hos vissa personer är det faktum att man måste ha ganska långt hår för att bilda toppar i håret. Dessutom kan Frihetsgudinnan frisyr inte uppnås med hjälp av traditionella hårvårdsprodukter. Använda hairspray, mousse eller gel varar inte länge, vilket ledde till en kollaps av spikes på huvudet. För att bekämpa detta faktum, har många människor utvecklat knep för styling dem under åren. Några av de mest ökända exemplen på udda produkter omfattar vitt lim, äggvita, gelatin och rakkräm.

Processen för styling av håret är en relativt enkel, men ibland enskilda kan behöva hjälp av andra människor, särskilt när håret är ganska hög. Håret kan antingen vara ren eller smutsig, eftersom en stor mängd hår produkter måste användas ändå. Först ska håret vara retad eller tjallade för att ge den mer lyft och tjockare nödvändiga områden. Håret är då dras från en bas i hårbotten för tips och introducerades på håret produkt val, ibland med föremål som ligger på hans eller hennes sida. Slutligen, vrida ändarna kommer att hjälpa till att hålla toppar i form under en längre tid. Det är inte ovanligt att Spikes vara färgad på något sätt. Vanligen, människor med frisyren färgämne håret antingen en onaturlig färg som självlysande blå eller rosa, men svart är mycket vanligt också. Ett intressant mönster enkelt med frisyr är färgning av enskilda spikar olika färger. Ytterligare mönster kan också placeras på hårbotten antingen i form av tatueringar eller fläckar av färgade områden.

Ursprunget till Spikes frisyren kommer främst från London punkrockvåg i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. Många band och fans av den musikaliska formen antog frisyr, främst industri-och Goth underavdelningar av den kultur, som ofta kallas "Rivetheads. " Exakt person eller de personer som ansvarar för stil och namn är okänt, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.