Vad är Skin Mjäll?

Skin mjäll uppstår när döda hudceller faller av av huden på grund av särskilda situationer. Även om det är vanligt att döda hudceller på att ramla ner i huden, vissa människor är mer drabbade av detta villkor än andra. Tvärtemot vad många tror, är hud dandruff inte orsakas av för hög schamponering eller värme. Istället är mjäll orsakas av ett antal olika saker som tenderar att påverka varje person annorlunda.

Några saker som kan orsaka hud mjäll omfatta födoämnesallergier, hård schampo, stress och mycket fet hud. Medan en del människor undviker schamponering håret för att minska risken för torr hårbotten hud, är detta inte ett rekommenderade åtgärder. Stället att se hårbotten grundligt rengöras regelbundet är det bästa sättet att bekämpa hårbotten mjäll.

Många hudsjukdomar är övertygade om att en persons kost direkt kan påverka huden mjäll. Människor som konsumerar en stor mängd förädlade livsmedel lastade med salt och socker kan uppleva en intensiv mängd mjäll. Därför är det ofta föreslås att personer som inte följer en hälsosam diet hålla sig till en kost rik på essentiella oljor, grönsaker och friska former av protein. Dessutom bör personer som lider av hud mjäll försök att dricka stora mängder vatten på en regelbunden basis. Genom att hålla huden hydratiserade, torr hud mindre sannolika.

Olika typer av eteriska oljor kan också hjälpa till att lindra klåda och torrhet som orsakas av hud mjäll. Genom att lägga till sådana oljor som lavendel, sandelträ och kamomill till vardagliga lotion, kan effekterna av torr hud minskar. Eteriska oljor kan också läggas till bad vatten för att återfukta huden.

Medan ofta negligeras, vilken typ av vatten som används för bad och dusch kan också påverka torr hud. Många olika städer runt om i världen behandlar allmänna vatten med olika kemikalier för att få bort vatten från bakterier. Dessa kemikalier kan leda till att huden torr, vilket kan leda till hud mjäll. Det bästa sättet att bekämpa kemiskt behandlade vattnet är att undvika att duscha mer än en gång per dag. Överdriven duscha eller bada kan leda till torr hud problem.

Den som upplever hud mjäll bör hålla sig borta från krämer som innehåller alkohol eller doft. Dessa två ingredienser kan ha en omedelbar uttorkande effekt på huden. Välja body lotion som innehåller alla naturliga ingredienser är det bästa sättet att undvika torr och kliande hud. Om torr och kliande hud kvarstår efter att ha ändrat sin kost, med eteriska oljor, begränsa dusch tid och undvika att kemiskt lastat lotion, då är det bäst att söka hjälp av en professionell hudläkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.