Vad är Skin Lightening?

Skin Lightening är en term som används för att beskriva behandlingar eller processer som minska en persons hud. Ofta Skin Lightening krämer och tekniker används för att lätta upp mörka fläckar på en persons ansikte. Mörka fläckar kan utvecklas på grund av akne, solning, hud skada, eller medicinska tillstånd. Vissa människor, däremot, syftar till att lätta alla sina hud ska visas rättvisare. Av estetiska skäl, andra försöker lätta naturligt mörkare huden i underlivet.

Melanin är ett ämne som kroppen producerar som ger huden dess färg eller pigment. Människor med mörkare hud har mer melanin än de med ljusare hud. Ibland producerar kroppen för mycket melanin, vilket leder till en ojämn hudton. Exempelvis ålder fläckar uppstå vid solexponering leder till överproduktion av melanin, som orsakar mörka fläckar i form på huden. Denna effekt är ofta benämns hyperpigmentering.

Normalt människor vänder sig till speciella krämer för huden belysning. Dessa krämer, finns både över disk och genom recept, arbete genom att minska melanin produktionen i huden. Under en period på flera månader, hjälper de mörka fläckar avta. Prescription Skin Lightening agens är vanligen starkare än over-the-counter krämer. De kan lätta upp snabbare och producera mer uttalad resultat. Det finns många olika typer av krämer som skapats för Skin Lightening, många av dem innehåller hydrokinon, blekmedel. Dessa krämer fungerar på två sätt. De förhindrar en del av melanin produktionen i området, och de försämras melanin som redan finns i huden. De flesta använder dessa krämer utan biverkningar, men andra påpekar hudirritation när du använder dem. Till exempel märker vissa människor rodnad och klåda i huden.

Istället för att använda krämer, vissa människor besöker hudläkare för förfaranden som bidrar till att eliminera mörka fläckar. Till exempel kemisk peeling innebär användning av ett surt ämne lossnar det översta lagret av huden. Detta tar bort fläckar av hyperpigmentering tillsammans med de yttersta hudcellerna. Laser resurfacing är en annan behandling som fungerar på liknande sätt. För denna behandling använder en hudläkare en laserstråle för att förstöra en människas hud, som är det översta lagret av huden.

En del människor försöker att minska alla sina skinn i ett visst område i stället för att bara eliminera mörka fläckar som gör att huden ska visas ojämn. De kan göra detta eftersom de känner ljusare hud är mer attraktiva. För att uppnå detta, en del gäller lättar krämer för ansiktet, gnugga det i hela istället för plats att behandla det. Andra försök kemisk peeling och laserbehandling, med varierande resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.