Vad är Shea Butter?

Shea smör, även känd som shea nötter smör, är ett naturligt fett som finns i frukten av shea träd. Smöret extraheras med hjälp av krossning eller kokning. Även shea smör har en mängd olika användningsområden, den kanske mest kända användningsområden är läkemedel och kosmetika.

Sheasmör har ett rykte om att vara en bra fuktkräm och lugnande eftersom den innehåller vitamin A, E och F och eftersom det är lätt tas upp i huden och mjuka upp det. Till skillnad från andra fetter, lämnar man inte bakom en fet eller oljig återstod. Konsumenterna kommer antagligen att hitta produkter som innehåller sheasmör bakom kosmetiska invänt att erbjuda akne, ärr, bränna, klåda, utslag, eksem, läpp, rakning irritation, torr hud, psoriasis, Stretch Mark, rynkor och hud behandlingar missfärgning. Det kan också hittas i produkter som solskyddsfaktor på grund av dess naturliga ultraviolett (UV) ljus skydd egenskaper. är Smöret ofta ingår i dyr kosmetika för dess lugnande och vitaliserande egenskaper, utan också därför att tillverkarna kan kräva ett något högre pris för produkter som innehåller beståndsdelen. Tillverkare av schampo och balsam, till exempel, kan höja priserna baseras på shea smör ingrediens. Smöret kan tillföra aspekter till hårvårdsprodukter som man normalt inte skulle ha, eftersom det kan fungera som en djupt fuktgivande agent, mjäll luftrörsvidgande, hår sköljmedel eller kan säljas för att stoppa håret går sönder. har Sheasmör s medicinska ändamål konstaterats genom historien också. Det har varit ryktet att fungera som en antiinflammatorisk och har varit kända för att främja blodcirkulationen och förnyelse av celler. I Nigeria är dess användning främjas för att kontrollera sinuit och öka nästäppa lättnad. Smöret tillämpas inom och runt näsborrarna så att dess mjukgörande egenskaper koppla ansiktshud och underlätta andningen.

Även om färgen inte är den avgörande faktorn för sheasmör s renhet på grund av varierande mutter pigmentering, kan man få en allmän uppfattning om ett parti smör s renhet genom att undersöka dess färg. Raw smör är en krämig gråaktiga gul färg. Raffinerad smör eller smör som har förlorat en del av sin renhet, är lättare än rå smör. Högförädlade smör, med tvivelaktiga ren komponenter, är rent vit. Dessutom är rå smör kan ha en doft knuten till det, medan raffinerade smör är vanligtvis luktfri.

För att verkligen dra nytta av en produkt som innehåller shea butter, bör konsumenterna titta på etiketter på produkter noga. Produkter som lista shea smör som en av de första ingredienserna är mer benägna att ha en stor del av smöret i sin formulering. Konsumenterna bör också forskning tillverkarnas förfina metoder för att försäkra en produkt innehåller en hög kvalitet på smör som en ingrediens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.