Vad är Salon saxen?

Om en frisör är en konstnär-och de flesta av dem ser sig själva på det sättet-då salong sax är hans eller hennes penslar. Det är med de specialiserade verktyg som stylist sätter böter punkter på en frisyr som gör att var och en distinkt. De ger möjlighet för att göra ett personligt uttalande, vare sig för stylist, kunden, eller båda. Det annonser för salon sax ofta låter mer som om de hade slagit till ingenjörer än frisörer, berör mängden kobolt läggas till stål, graden av spänning kontroll och ergonomiska fördelar. Priserna kan variera från mindre än $ 100 US dollar (USD) till över $ 1,000 USD, med en livlig konkurrens pågår mellan japansk-made saxar och alla andra. Som med alla verktyg i en branschorganisation, kan skillnaderna vara subjektiva, med stylister söka sig mot en sax som passar deras egen stil.

Salon sax är ett samlingsnamn för en mängd olika av hår-skärande redskap. Del används i den ursprungliga klippa, andra har sågtandade blad för gallring, ytterligare andra är idealisk för "Texturizing. "Det finns även vänsterhänta och högerhänta salong saxar, fås att fungera i samverkan med de dominanta hand och tumme.

Med" fel "hand, är det svårt för stylist för att se vad som är skärs sedan i spetsen ligger bakom den övre bladet. Ofta tvingar användarna att placera sina händer (och huvudet) i en obekväm vinkel, en återkommande och onaturlig rörelse som kan bidra till en lång dag och skapa några långväga fysiska problem . Dagens salong saxen är utformade på ett sådant sätt att de passar mer naturligt i den dominerande hand.

Salon saxar är tillverkade av lätta stål-den kobolt som ger extra tålighet-eftersom de måste vara kvick i sin strävan efter stil. När det gäller många stylister, är det rätta verktyget en fråga om selektiv "känsla" och om saxar är inte ordentligt slipas och smörjning, kommer "känslan" för kunden att vara en av smärta. Det finns inget säkrare sätt att garantera att en första gången kunden inte kommer tillbaka.

Oljning sax och anpassning av pivot skruven är viktiga inslag i underhåll. För den genomsnittlige frisör, kan det inte vara nödvändigt att köpa den senaste trendiga Hikari ® eller Musashi ® sax, men det är viktigt att hitta ett par som möjliggör enkel förflyttning och bekväm passform för handen. Uppnå dessa mål är värt att shoppa runt lite, och en god investering på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.