Vad är Pec implantat?

Man bröst implantat, även känd som pec implantat, är apparater som används för att förbättra bulk och projektionen av musklerna i den manliga bröst. I vissa fall är implantat används som ett sätt att återställa den naturliga nivåskillnader bröstet efter operation. Implantaten används också som ett sätt att bröstfena augmentation, bidra till att förbättra utseendet på den befintliga bröstmusklerna.

Pec implantat själva är mycket liknar bröstimplantat i att enheterna är sluten och oftast något mjuk, vanligen bestående av silikon. Till skillnad från vissa typer av bröstimplantat, den manliga PEC implantatet är oftast lite mer solid, tillverkad av samma typ av fast silikon som ofta används vid tillverkning av pacemakers. Även om det funnits problem i det förflutna om potentialen hos silikonimplantat för att förbättra chanserna att utveckla cancer, stöder många vårdpersonal i dag inte denna teori. När pec implantaten förs in som ett sätt att förbättra det allmänna utseendet på bröstet, är de in på undersidan av bröstmusklerna. Detta gör att musklerna att framträda mer uttalad på bröstet, och lägga till vad som brukar betraktas som en önskvärd mängd lösvikt till den manliga bröst. Det är en vanlig myt att PEC implantat öka definitionen av bröstmusklerna, möjligen baserat på det faktum att operationen medför att den PEC muskler vara något tydligare än tidigare. Det enda sättet att öka definitionen av bröstmusklerna är genom övningar inriktad mot att stärka de specifika muskler.

Men ibland genomgå införandet av PEC implantat i syfte att återskapa ett naturligt utseende av bröstkorgen. Detta är ofta fallet när en olycka eller sjukdom har orsakat tillräcklig skada på bröstmusklerna, vilket gör det nödvändigt att ta bort hela eller delar av muskulaturen från bröstet. Medan implantat inte har exakt samma definition som musklerna själva, kan de hjälpa till att utjämna den utseende av bröstet, hjälper hanen vara mindre självmedveten.

operationen i sig innebär att ett litet snitt strax under armhålan, och med hjälp av ett endoskop för att rensa ett utrymme under bröstmusklerna. Skillnad bröstförstoring operation för kvinnor, är musklerna inte separeras från bilagor till bröstbenet och revbenen under manlig implantatsoperation. Så länge ett område stort nog att rymma PEC implantat kan skapas, är det möjligt att glida enheten på plats och låta musklerna att bosätta sig på toppen av implantaten.

Ofta finns det en betydande mängd svullnad och blåmärken efter införandet av PEC implantat i början, men dessa vanligtvis avtar inom loppet av några dagar. Många läkare rekommenderar att lyfta och aerob träning bör undvikas för ungefär en månad efter ingreppet, även om inga komplikationer har inträffat. Som med alla typer av kirurgi, bedriver införandet av PEC implantat vissa risker, exempelvis risken för infektion. Den typ av förfarande som väsentligt minskar riskerna något låga, särskilt om läkarens rekommendationer följs under rekuperativ perioden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.