Vad är Moustache Wax?

bibehålla ett utstuderat styret mustasch eller andra stiliserade ansiktshår kan vara en utmaning utan hjälp av en speciell pomada kallas mustasch vax . Mustasch vax är en blandning av bivax, vitt vaselin (vaselin) och /eller gummi arabicum som kan användas till ändarna på en lång mustasch för att ge en smidig styvhet medan styling. När mustasch vax torkar, bör resultatet en viss linje eller curl resistenta mot stormskador eller effekt av varma andedräkt och kroppsvärme.

Mustasch vax var ett vanligare grooming stöd under den 19: e och början av 20th centuries, när många män lekte utarbeta ansiktshår såsom styre mustascher och fårkotlett polisonger. Tillämpningen av hemlagad eller kommersiell mustasch vax skulle hålla dessa stiliserade mustascher på plats som bärare gick igenom en genomsnittlig dag.

Trots att styret mustasch och andra starkt stiliserade ansiktshår kan ha fallit ur popularitet de senaste åren finns det fortfarande en subkultur av män som har ägnat sig åt att bevara, och även möjliga uppståndelse, av dessa bortglömda mode med. I själva verket finns det fortfarande tävlingar hålls runt om i världen där tävlande kämpar om belöningar baserat på deras utarbeta ansiktshår och mustascher. För dessa konkurrenter kan hitta ett vax kvalitet mustasch bokstavligen innebära skillnaden mellan första och sista plats.

Kommersiella mustasch vax är vanligtvis säljs i tre olika typer av förpackningar: kan, tub eller stick. De konserverade version av mustasch vax är en liten, kan runda metall som liknar gammaldags burkar hår pomada. Vax kan också pressas ur ett rör och tillämpas på ändarna av mustaschen för styling. Det pomada kan också säljas i ett rör form som liknar läppbalsam, men ansökan kan vara lite knepigt.

Det finns också recept på nätet för hemgjord mustasch vax, om man så önskar. Grundläggande ingrediens omfattar bivax, vitt vaselin, gummi arabicum (finns på apotek) och en valfri doft såsom väsen rosenvatten. Den färdiga vax bör ge en acceptabel nivå av styvhet utan att titta tung, knölig eller konstgjorda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.