Vad är Mineral Baths?

Termen "mineral bad" avser badet att anställa användningen av mineral-lösningar, är terapeutiska och bygger på de positiva hälsoeffekter som har observerats från att bada i mineralkällor. Mineralkällor, även kallad varma källor, är jordvärme vatten och finns i alla regioner i världen. Historiska skrifter visar att många forntida kulturer anses varma källor som helande vatten för olika krämpor. Många spa-och kurorter har byggts mycket nära sådana platser och erbjuda sina stamkunder lyxen att ta mineral bad. Vattnets temperatur, lösta gaser, mineraler och lera är vanliga komponenter i mineral bad.

Även balneology, är studiet av de terapeutiska effekterna av badplatser, allmänt praktiseras i många europeiska länder är det inte lika populärt i andra delar av världen. Till exempel i USA, de flesta mineral baths fattas på charter eller dyra spa som en form av avslappning snarare än som en sjukvård. Människor som är intresserade av att införliva terapeutiska bad i en helt naturlig hälsa vårdplan bör först rådgöra med sin läkare. Vatten vid höga temperaturer i ett bad kan förvärra sjukdomar såsom hjärt-kärlsjukdomar och rekommenderas inte för gravida kvinnor. Det är lika viktigt för människor intresserade av mineral bad för att komma ihåg att vattnet aldrig ska intas, eftersom den kan innehålla giftiga ämnen. En del av de förhållanden för vilka mineral bad rekommenderas omfatta eksem, stela och inflammerade lederna och om arsenik i vattnet, infektioner orsakade av svamp. Läkare ogillar ibland ta mineral bad till spa och resorts på grund av nödvändig komplettering av klor i vattnet. Det finns andra försiktighetsåtgärder att många läkare rekommenderar också att vidtas, såsom att placera huvudet under vattnet. Naegleria, ett frisimmande amöba, finns i flera mineralkällor och kan gå in i kroppen genom näsan om huvudet under vatten. Om amöba finner sin väg till hjärnan, ett potentiellt livshotande tillstånd som kallas primär Amoebic hjärnhinneinflammation (PAM) kan utvecklas.

Generellt mest naturliga sättet att njuta av mineral bad för avkoppling eller fysiska fördelar hälsa genom att bada i en naturlig varm källa. Detta betyder inte att alla risker tas bort, eftersom vissa fjädrar innehåller svavelväte, som kan vara giftiga i stora mängder och irritera huden. Svavelväte avger en doft av ruttna ägg och därför skulle kunna upptäckas. En bra tumregel är att avstå från att bada i och med en naturlig varm källa om det finns några nedskärningar nötning på huden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.