Vad är Lip Conditioner?

Lip conditioner, som också kan kallas läppbalsam, är en typ av kosmetisk produkt för att skydda, mjuka och smidiga läpparna. Läpp balsam kan ha olika egenskaper beroende på användningsområde. Jämfört med läppglans eller läppstift, som oftast bärs av kvinnor, läpp balsam en populär produkt för både män och kvinnor. I sin mest grundläggande, är läpp balsam avser att lägga ett skyddande lager av läppar. Det kan ge läpparna en glansig, blank yta, även om vissa läpp balsam är avsedda att vara matt och osynlig. Läppen conditioner rockar läpparna, skydda dem från faktorer såsom vind och kyla, samtidigt bidra till att läka spruckna, torra, nariga läppar.

Ingredienserna i de flesta läppbalsam är ganska lika och kan innehålla en bas av vaselin eller bivax, tillsammans med mjukgörande ingredienser såsom konditionering oljor liksom mandelolja, eller sheasmör. Läpp balsam kan även eteriska oljor för att lägga doft, eller extra fuktgivande eller antioxidant ingredienser såsom vitamin A, C och E. En del läpp balsam är gjorda med helt naturliga, ekologiska ingredienser. Dessutom kan extra ingredienser läggas att tjäna ett visst ändamål.

Vissa typer av läpp balsam lägga solskyddsmedel för att skydda läpparna från solskador. Sun skador på läppar kan orsaka rynkor, brännskador, och kan leda till hudcancer. Dessutom kan vissa läpp balsam vara utformade så att feta läppar och få dem att verka fylligare.

Andra typer av läpp balsam skall utformas så att läpparna skal, för att avlägsna torr, död hud och healing munsår, men vissa människor är känsliga för dessa typer av salvor och kan vilja undvika dem. Några av dessa ingredienser ingår kamfer och mentol, och bäst används av människor som har munsår, snarare än de som bara vill mjuka upp och läppar skick. Läppbalsam som innehåller dessa ingredienser är ofta märkta som "läkemedel" läppbalsam.

Tonade läppbalsam är populära också. Dessa lägga en aning färg på läpparna, samtidigt som läppar nytta av mjukgörande och ingredienser conditioning. Lip conditioner kan bäras ensam, eller så kan bäras under läppstift. Var medveten om att bära läppbalsam under läppstift kan göra läppstiftet avklinga förr. Läpp balsam kan finnas i en twist-up rör form, i kläm rör, eller i en liten kruka där klimatanläggningen måste tillämpas med fingrarna eller en läpp pensel. De är oftast ganska billiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.