Vad är Jojoba Oil?

Jojobaolja är en olja som utvinns ur frön av jojoba buske. Det är ett flytande vax, och har ett brett spektrum av användningsområden, bland annat som fungicid, en fuktighetskräm, booster av mänskligt sebum, och som en grund för ett antal produkter inom kosmetikaindustrin.

Jojoba Simmondsia chinensis , är en liten buske hemma i öknarna i sydvästra USA och norra Mexiko. Det är också ibland kallas kinin nötter, coffeeberry, vild hassel pignut, rådjur nöt, get och mutter. Det är en bra källa till föda för många djur året om, och det är där många av dess namn kommer ifrån. Det vetenskapliga namnet, chinensis , kommer från ett missförstånd av botanisten Johann Link. Han läste förkortningen Calif som ingick i ett prov skickades till honom av ett fält botaniker som läsning Kina , och så heter det på grundval av denna. På grund av reglerna i taxonomi, måste det ursprungliga namnet används, vilket leder till en något missvisande epitet.

Jojoba kan växa upp till 6 meter (2m) tall. Har ovala blad, som är ett vax gråaktiga grönt. Blommorna är gulgröna och har inga egentliga kronbladen. Frukten innehåller en hård mörkbrun utsäde, vilket är vad jojobaolja utvinns ur, och som också äter kaniner och olika gnagare. För de flesta däggdjur, men är jojobaolja antingen giftiga eller starkt laxermedel.

De flesta vegetabiliska oljor är triglycerider och agera rättvist likhet med varandra. Jojobaolja är dock en mycket lång rak kedja vax ester, vilket gör det mer som valolja eller mänskliga sebum. Av denna anledning, när valfångstindustrin försvunnit och substitut för valolja har sökts jojobaolja var hakade genast på att som en av de bästa ersättare. en gång jojobaolja förfinats, har det ingen lukt eller färg, och inte tenderar att oxidera. Detta gör det en stor transportör olja för parfymer, och gör det också en stor fuktighetskräm. Marknaden för jojobaolja har fortsatt att öka som valfångst har minskat och behovet av dessa oljor har ökat, och planteringar har fastställts i ett antal torra klimat utanför Nordamerika, inklusive Israel, Peru och Argentina.

Jojobaolja har många olika användningsområden, både i sin raffinerade klar tillstånd, och i sitt naturliga Golden State. Det är en otroligt stabil olja, så oroar härskning är minimala. Det är lätt att tillämpa smidigt och inte avdunsta hur de flesta vattenbaserade moisturizers kommer. Den kan användas som en mycket grundläggande hårbalsam, eller kan läggas till befintliga conditioner. Det hjälper att göra torrare hår glansigare, och även fukt för att förhindra mjäll. Jojobaolja är också ofta används som en fuktighetskräm för både ansikte och händer, igen antingen själv eller tillsammans med en befintlig fuktighetskräm. Jojobaolja också fungerar som en utmärkt prep olja för rakning, massage olja, läppbalsam och make-up remover.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.