Vad är Hair Serum?

Hair serum är ett slags hår produkt som vanligtvis används på lockigt eller krulligt hår för att ge det en mjukare look. Det används också för att göra tjockt hår mer hanterbar. Hår serum är speciellt användbar för människor som har skadat eller torrt hår, eftersom det kan bidra till att jämna ut torra eller skadade hårsäckar. Genom utjämning folliklar, är håret lättare att stil och ta hand om hela dagen. Det finns ett antal företag som säljer hårvårdsprodukter som innehåller ett serum i sina linjer. En av anledningarna till att människor med lockigt hår tjäna på att använda hår serum är att när lockar behandlas med serum De är mer sannolikt att behålla sin form. Dessutom är lockigt hår benägen att frizziness, speciellt i fuktigt väder. Hair serum minskar frizziness i alla typer av hår, inklusive lockigt hår. I allmänhet bör hår serum tillämpas på lockigt hår efter att håret har tvättats och bearbetat. Vissa hår serum är avsett för applicering på hår som är dyblöt. Andra märken visar att det serum skall tillämpas efter det att håret har torkat med en handduk.

Även hår serum är fördelaktig för människor med lockigt hår, är det också användbart när dressing raka frisyrer. Eftersom serum jämnar ut hårsäckarna, kan den användas för vågigt och rakt hår att göra en ännu rakare utseende. Dessutom kan serum bidra till att skydda håret mot värme från blåsa torktumlare och strykjärn som allmänt används vid ifyllandet raka frisyrer. Vissa använder hår serum bara glans på håret. Till skillnad från andra geler och hairsprays kan serum lägga till en skinande glans i håret som en del anser vara attraktiva.

De flesta märken av hår serum säljs som vätska eller som en gel. Förpackningar på dessa produkter innebär det ofta att endast ett litet belopp skall användas, även för långt hår. Efter serum har varit jämnt fördelad över hela håret, kan styling börja. Men det finns vissa sera som säljs i form av en tunn vätska som är avsedd att sprejas över håret. Denna typ av serum används efter att de flesta hårstyling är klar. Syftet med denna typ av spray är att avsluta en frisyr med en glans som lämnar håret ser blankt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.