Vad är Hair Scissors?

Ibland kallas frisör sax eller klippning saxar, är håret sax speciellt konstruerade slags saxar som används för att trimma och stil hår. Tillsammans med en barberare, kommer de flesta frisörer använder dessa saxar i kombination med elektroniska hårklippningsmaskiner för att skapa en överlägsen frisyr för kunderna. Vanligtvis består av tunga metaller, god kvalitet sax hår förblir skarpa även efter regelbunden användning och kommer att pågå under ett antal år.

Stål är ett av de material som föredras av högsta kvalitet uppsättningar av hår sax. Den härdat stål är ibland förstärkta med tillsats av hög kvalitet silver i syfte att bibehålla skarpa kanter av bladen. I det typiska frisörsalong eller frisersalong, hår proffs kan använda flera olika storlekar av sax för att forma håret till önskad stil.

Medan några exempel på hår saxar består av massivt stål, finns haircuting sax som är något mer mångsidig i design. Vissa apparater är utrustade med löstagbara finger vilar, vilket gör det möjligt att byta ut det vilar att ta hand storlek stylist med större lätthet. Fast finger vilar normalt erbjuds i standardstorlekar och kommer att fungera bra för medelstort händer. Det finns flera olika typer av hår sax som används i salonger och barbershops. Varje typ är att stöd med vissa särskilda uppgifter inom skärande eller styling hår. Hår sax avsedd för gallring tjockare huvuden av håret gör det möjligt för stylisten att använda en enkel kam tillsammans med sax för att tunna ut håret som en del av processen för utarbetande. Frisör saxar med konvex egg är bra med fylliga hår, speciellt hår med stram lockar. Long tail hår sax är användbara när trimning ändarna av långa raka hår eller skapa luggen som en del av styling processen.

Medan hår sax i allmänhet är avsedda att användas av sjukvårdspersonal, kan vem som helst köpa enstaka par eller hela uppsättningar. Nästan vilken butik som bedriver yrkesmässig håret leverans kommer att erbjuda flera märken av sax som varierar i totala kvalitet. För folk som vill trimma håret hemma, grundläggande hår sax som är en kombination av metaller kommer troligen att vara mer kostnadseffektiva och tillräcklig för enkla grooming uppgifter. Saxar görs med högkvalitativt stål och silver kommer att bli något dyrare, men också håller mycket längre och inte kräva skärpning så ofta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.