Vad är Hair Grafting?

Hair ympning, även kallad transplantera hår eller hårbotten omplantering, är ett kirurgiskt ingrepp för att korrigera håravfall. Det innebär att ta skalpen vävnad som fortfarande växer hår från en del av hårbotten och kopplar den till ett annat område. Det sys-on delar av hårbotten sedan börja växa nytt hår som förväntat.

Tyvärr är hår ympning inte ett lämpligt förfarande för varje person som upplever håravfall. För att vara en bra kandidat för denna operation, måste en person vara friskt hår växer i ryggen och områden sidan av hans hårbotten. Detta beror på att kirurgen har att använda dessa områden som givare platser, med vävnad från dessa områden att fästa på kala fläckar. Det finns flera olika förfaranden en kirurg kan använda för hår ympning. Alla omfatta användning av någon form av anestesi, dock. Vanligtvis, lokalbedövning, kombinerad med en sederande läkemedel, räcker för att hålla en patient avslappnad och smärtfri under förfarandet. Vissa personer kan känna trycket under operationen, men det är normalt. I komplexa hår ympning fall kan narkos krävas för att få patienten att sova under operationen. För att utföra hår ympning, skär en kirurg små delar av hårbotten med sund hårväxt från sidorna och baksidan av en persons huvud. Han maskor då dessa delar av skalpen på den kala områden som behandlas. Han kommer också att sy givaren webbplatser så att de kommer att läka ordentligt. Vanligtvis är håret ympkvistar placerad något avstånd från varandra för att säkerställa en sund hårbotten omlopp. En annan typ av hår ympning operationen kräver kirurgen att skära avsnitt ur den kala områden. Sedan tar kirurgen ett hår transplantat och syr fast den på utstansade delen av hårbotten. Denna typ av hårersättningsbehandlingar förfarande kallas en flik operation. När ympning är klar, rengör kirurgen områden och täcker dem med kompress eller ett tryck bandage.

Efter operation patienter vanligen kontroll eller värk med smärtstillande sina läkare ordinera. Om en patient är klädd i tryck förband, är det oftast bort cirka 24 timmar efter kirurgi. Stygnen vanligen bort ungefär en vecka senare. Ofta är patienterna instrueras att undvika ansträngande aktiviteter för cirka tre veckor efter operation.

Även hår ympning är allmänt säker, det finns vissa risker. Till exempel kan en patient ha en negativ reaktion på anestesi hans kirurgen använder. Han kan utveckla en infektion eller har onormalt breda ärr. I vissa fall kommer ett hår transplantat misslyckas, och det transplanterade hårbotten slutar växa nytt hår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.