Vad är Fat Injektioner?

Fat injektioner kallas även ibland microlipoinjection , eller fett transplantation . Det är ett val, kosmetisk medicinsk åtgärd som innebär att ta bort överflödigt fett från ett område av kroppen och injiceras i ett annat område. Huvudmålet för det är inte att bli av med överflödigt fett, utan snarare att använda kroppens eget fett för att "feta upp" sjunket eller vikta hud. Detta skiljer sig från liknande förfaranden, som använder andra former av injicerbara fyllnadsmedel, exempelvis kollagen eller hyaluronsyra. Dessa kosmetiska ingrepp kan användas av personer som söker förbättringar av sitt utseende. Vissa patienter använder fett injektioner för att förstora tunna läppar. Andra använder dem för att förbättra utseendet på rynkor eller andra rynkor i huden. Patienter som har insjunkna ärr kan ha fett injektioner för att minska uppkomsten av ärr.

Fat injektioner är en enkel kosmetisk förfarande. Patienten bör överväga resultaten vara mer av en touch-up än en faktisk kosmetisk kirurgi, som drastiskt kan förändra utseendet på fysiska egenskaper. Om patienten önskar mer omfattande fysisk förändring, hon borde överväga ett annat förfarande, såsom en ansiktslyftning.

Alla patienter är bra kandidater för att ta emot fett injektioner. Den perfekta kandidaten anses vara någon som inte röker och är i god allmän hälsa. Ålder är inte normalt anses vara en faktor. Den sökande måste ha överflödigt fett på kroppen som är tillgänglig för skörd. Hon borde också ha realistiska förväntningar när det sannolika resultatet.

själva förfarandet normalt tar mellan 30 till 90 minuter. Lokalbedövning kommer att tillämpas med en nål. Detta kommer numb minst två områden på kroppen-det gäller fett avlägsnas och placeringen av fett injektion. Patienterna kan välja att få fett injektioner i mer än en plats. Fett kan normalt tas bort från låren, magen eller skinkan. När områdena är känselbortfall, kommer kirurgen att använda en vakuum-enhet ansluten till en spruta som suger ut fettceller. Efter bearbetning och rening av detta fett, kommer kirurgen spruta sedan in den i målområdena. Patienten kan gå hem efter ingreppet och oftast inte behöver stanna på sjukhuset för återhämtning.

Fat injektioner kräver en mycket kort återhämtningstid. Patienterna ofta återuppta sina normala aktiviteter på samma dag av förfarandet. Blåmärken är ofta erfarna och svullnad kan kvarstå i flera veckor. Inom de två första dagarna, kan de drabbade områdena har en röd utseende, ibland med mindre krustor.

Patienter bör följa deras kirurgens efter förfarande skötselråd. De kommer sannolikt rådas att undvika starkt solljus. Ice kan tillämpas på områden för att minska svullnad. Patienter som upplever ihållande smärta eller andra onormala symptom bör kontakta sin kirurg.

Möjliga risker och komplikationer från detta förfarande är oftast minimal. Fettet skördas från patientens egen kropp, så det finns ingen risk för kroppen att avslå transplantationen. Som med alla förfarande, det finns alltid en risk för infektion och ärrbildning. Hudirritation eller känslighet kan också förekomma.

Fat injektioner är en tillfällig lösning. Patientens kropp kommer gradvis eliminera fettet och patientens fysiska funktioner kommer att återgå till sin redan processuella utseende. Patienter kan välja att söka ytterligare behandlingar senare. Hållbarheten hos resultaten varierar beroende på individen, men resultaten kan minska inom tre till sex månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.