Vad är Eye Cream?

En ögonkräm är speciellt formulerad fuktighetskräm som i de flesta fall har testats så effektiv att använda i närheten av ögonen, och som inte skadar den mjuka vävnaden runt ögonen eller orsaka ögonirritation. Många av dessa krämer är gjorda med speciella ingredienser som hjälper antingen minska utseende rynkor runt ögonen, ge anti-aging förmåner, eller hjälpa till att minska mörkare hudton runt ögonen. Vissa produkter erbjuder mer än en fördel, men alla nytta påståenden måste tas med en nypa salt, eftersom kosmetiska företag är ganska välkända för att uppblåsta påståenden om sina produkter.

Vissa ögonkräm typer innehåller ingredienser som hjälper företag huden, som koffein, retinol, eller vitamin C. Dessa kan tillfälligt ge en hårdare look för ögonen. De krämer som bidrar till att minska huden runt ögonen, i synnerhet mörka ringar kan innehålla ingredienser såsom hydrokinon eller vitamin K. Ibland hittar du krämer som erbjuder anti-aging eller åtstramande fördelar och minska mörka ringar.

Ofta ögonkräm formler har tyngre återfuktande ingredienser, och några natt krämer kan användas säkert runt ögonen. Du måste fortfarande vara försiktig tillämpning av något av dessa krämer eftersom även om de inte skadar ögonen, kan de dock ont om du får några av kräm i ögonen. Eye krämer kan också säljas som olja eller serum istället för krämer, vilket somliga tycker är lättare att tillämpa. Det finns stora variationer i pris i ögonen krämer, och många kommer i mycket små flaskor. Prova ett par innan köp kan hjälpa, och ibland kosmetikaföretag kommer att erbjuda små prover. Speciellt när en ögonkräm är mycket dyrt, är det en bra idé att se om det fungerar för dig, snarare än Plunk ner en massa pengar för att få en produkt som inte fungerar mycket bra. Det finns några ögonkräm varianter som säljs av recept. Allt som innehåller hydrokinon kan vara tillgängliga i vissa länder bara genom recept, och några länder förbjuda dess användning eftersom det kan vara kopplat till en högre förekomst av hudcancer.

ögonkräm med höga syror får göra huden mer sårbara till solen. Om du använder en produkt med syror, se till att skydda dina ögon och hud under dagen med hög SPF solskydd, och med solglasögon. Andra ögat krämer tenderar att hoppa föreningar som gör huden mer sårbara och lutar tungt på moisturizers.

Ett bra sätt att börja välja en ögonkräm som kommer att vara rätt för dig är att läsa oberoende kund kritikerna av produkter. Du kan också få rekommendationer från vänner, eller be din dermatolog vad han eller hon rekommenderar. Estetiker och make up artister kan vara en utmärkt källa för att upptäcka vilka öga krämer kan verkligen infria sina löften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.