Vad är Dreadlocks?

Dreadlocks avse en viss frisyr som sker naturligt genom att låta håret att matta tillsammans som den växer. Om kammar, borstar och saxar inte används på håret, håret ska trassla ihop eftersom det växer så småningom resulterade i den tvinnade, tovigt linor av hår kallas dreadlocks. Det är också möjligt att få konstgjorda dreadlocks, främst genom etniska hår salonger, genom att ha dreadlocks knutna till naturliga håret nära hårbotten.

ursprung dreadlocks är mycket gammal. Dreadlocks kan spåras längre än Rastafarians av Jamaica och tros ha suttit i biblisk tid. Forntida föreställningar utvecklades i vissa områden att klippa håret var oheligt. Det verkliga namnet "dreadlocks" tros ha kommit från antingen tro att de enskilda idrottsevenemang dessa lås såg fruktansvärda eller möjligen att de forntida heliga män, som tydligt hade dreadlocks man kan befara eller fruktade. Oavsett vilken historia har dreadlocks letat sig in popular mainstream kulturen till stor del beror på legendariska reggae sångaren Bob Marley.

Även om många tycker dreadlocks en naturlig stil, definierar en individ snarare än som överensstämmer med en mode uttalande, andra anser den stil som en upprorisk uttalande. Vissa människor har faktiskt växa dreadlocks av politiska, kulturella eller religiösa övertygelse, men oftast är det ett individuellt uttryck. Medan vissa personer som råkar ha dreadlocks kan ha dålig personlig hygien, är SMUTS en negativ och falsk klang förknippas med dreadlocks eftersom folk felaktigt tror att de växer från otvättade hår. I verkligheten kan dreadlocks tvättas och många människor som sport dreadlocks, ibland bara kallad "dreads" eller "lås," noga för att uppnå stil. Det är särskilt viktigt att uppmärksamma dreadlocks, särskilt för att torka av dem ordentligt när de tvättas. Det finns många hårvårdsprodukter som säljs för att bevara och vårda dreadlocks. Många av dem som väljer att odla dem omsorgsfullt hand om sina "dreading" hår och samtidigt fastställa dreadlocks och deras hår kan vara lika rena som någon annans, även om det inte är kammade. Människor med dreadlocks inte nödvändigtvis att schampo, bara detangling balsam.

Växande dreadlocks tar tid och börjar med att dela in den önskade delar av hår och Tupering rötterna. En frisör som tävlar i vården av dreadlocks kan rekommendera olika metoder såsom att vrida och vaxning, men alla har sina egna individuella sätt att de själva odlar. Borttagandet av dreadlocks, särskilt länge etablerade sådana, uppnås genom att skära dem helt bort från huvudet. Vissa människor väljer att ha sitt huvud rakat och andra helt enkelt har dreadlocks klippa ut en tum eller så bort från hårbotten. Andra kända personer förutom Bob Marley som använder eller har använt dreadlocks omfatta Lenny Kravitz, George Smith, amerikansk skådespelare som skar sig och auktioneras ut dem till välgörenhet, och Chris Kilmore den alternativa Incubus rockband.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.