Vad är Dimethicone?

Kiseldioxid, vanligen kallat kisel eller kvarts, är ett naturligt inslag i jorden. Kemister har framgångsrikt kombinerat kvarts med syre, väte och kol. Dessa kemiska föreningar, som också kan innefatta ytterligare faktorer, kallas silikoner. Inte alla silikoner är identiska: de skiljer sig åt beroende på hur elementen är blandad och smält samman. Dimethicone är bara en av de olika polymerer som är baserade på silikon.

Andra polymerer har tillverkats som är baserade på dimetikon. En polymer är en stor molekyl som är sammansatt av enheter av mindre molekyler som upprepas. Denna process utgör något av en molekylär kedja. är Dimethicone används idag i många hygienprodukter och kosmetika såsom schampo för huvudlöss och balsam att underlätta kamning av trassliga hår. Det är möjligt för en konsument att veta om dimetikon eller någon av dess polymerer finns i en viss kosmetiska genom att granska ingrediensförteckningen. Namn som Amodimethicone, Stearoxy Dimethicone och Behenoxy Dimethicone på etiketter avslöja användning av polymerer grundar sig på detta Manmade ämne.

Användning av dimetikon i hygienprodukter är ett direkt resultat av vetenskaplig forskning som visar att den fungerar som en skumdämpningsmedel, hud Protectant och balsam. En kräm säljs över disk i en fuktgivande lotion. Det finns också som en kräm för spädbarn, uppträder under olika namn beroende på tillverkare.

Denna polymer har granskats och godkänts av US Food and Drug Administration (FDA). Det kan användas i kosmetika advertised hud Mjukgörare. Gravida och ammande mödrar, dock rekommenderas att konsultera en läkare innan du använder krämer.

Några biverkningar har rapporterats vid användning av sådana produkter. De omfattar mild klåda och stickande eller brännande känsla. Läkare rekommenderar att omedelbart avbryta användningen av krämer och att man söker läkare om biverkningarna blir allvarliga. En apotekare kan vara en annan bra källa för vägledning i användningen av dessa krämer. P

Allergiska reaktioner såsom nässelfeber, bör plötsliga andningssvårigheter, svullnad i någon del i munnen och ansiktet anses svåra biverkningar. Användare av dimetikon kräm kan vara förvånad över att produkten faktiskt kan förvärra torrhet, även om den var formulerad för att återfuktar. Detta är inte nödvändigtvis ett tecken på ineffektivitet, men kan vara något av en allergisk reaktion som inte bör ignoreras.

Dimethicone används också ofta i icke-kosmetiska produkter sin korrosion-hämmande egenskaper. Det är mindre allmänt känd under namnet Polydimetylsiloxan. Enklare, kallas det silikonolja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.