Vad är Cuticle Oil?

Cuticle olja är en återfuktande produkt för naglar och nagelband, den lilla remsa av huden vid basen av spiken. Den är avsedd att tillämpas på nageln och nagelbanden under en manikyr, eller som krävs för att bekämpa torrhet. Nagelband olja är utformad för att hålla nagelbanden mjuka och friska, förebygga slet sönder eller som kan orsaka smärta, skador på spiken, eller infektion.

Cuticle olja är en ganska enkel produkt, oftast gjort med återfuktande oljor såsom avokado olja eller mandelolja, bland annat. Också typiskt innehåller vitaminer, särskilt vitamin E. Shea smör eller andra återfuktande ingredienser kan inkluderas. Det är relativt dyrt jämfört med andra återfuktande produkter, men vanligtvis varar länge.

De flesta använder nagelband olja som det sista steget i en manikyr. Detta beror på att nagelband kan ha skjutits upp eller klipps med nagelbanden Clippers under manikyr, och manikyr kommer att vilja förhindra sönder. Det är normalt inte rekommenderas att klippa nagelband, dock, utan mjukna dem i varmt vatten i några minuter, och tryck försiktigt tillbaka dem med en orange käpp. Efter tillämpning av ett nagellack täckhår och låta den torka, en liten mängd olja kan tillämpas på nagelbanden och över hela nageln. Cuticle olja kan användas på tånaglarna också.

Cuticle olja kan appliceras med pensel, ofta ingår i flaskan med köpet. Det kan också användas med en liten svamp eller bomullstuss. Dessutom är denna typ av spik behandling nu tillgänglig i en "penna" form, vilket gör att oljan skall tillämpas med större precision. Tänk på att eftersom det är nästan ren olja, ansöker nagelband olja kan bli kladdigt. En liten mängd räcker långt på varje nagel, och det är bäst att låta det torka i några minuter innan du tar något, eftersom det kan vara ganska feta.

Tänk på att det inte är nödvändigt att manikyr på naglarna för att tillämpa denna typ av konditionering olja. Det kan användas vid behov även under dagen eller före läggdags. Vissa experter rekommenderar att försöka hantera hangnails och torra naglar med fuktgivande krämer, men innan du förlitar sig för mycket på vanliga tillämpningar av olja. Vanligtvis kommer endast de med mycket torra naglar, benägen att hangnails, delning eller sprickbildning, måste använda nagelband olja regelbundet eller dagligen. Det kan hittas i nagelvård avsnitt i de flesta butiker, med andra typer av nagellack och behandlingar spik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.