Vad är Cool hudton?

Cool hudnyanser hänvisar till en hudtyp med en blåaktig underton. Människor faller vanligen in i två kategorier hudtyp: cool hudton eller varm hudton. Bestämma sin hudfärg ger dem möjlighet att lära sig vilka typer av färger ser bäst ut för dem, för hårfärg, smink, smycken och kläder. Cooler hudtoner tenderar att ha blå undertoner, medan varma hudtoner har gula undertoner. Det finns några olika sätt att bestämma hudton. Den första är att vända handleden över och titta på venerna där. Om venerna visas blå, är hudtoner cool. Om de har en grönaktig nyans, är hudtoner varm. Ett annat alternativ är att hålla en vit handduk eller t-shirt under ansiktet, om ansiktet speglar gula, är det en varm hudton, och om det utåt förefaller blå, är det en cool hudton. Slutligen kan personer med kylare hudtoner har ljusare ögon än de med varmare hudtoner, men det är inte alltid fallet. De med en kall hudton har en tendens att se bättre i silversmycken. De kan också bära ännu tydligare färger nära ansiktet, till exempel svart eller vitt, medan någon med varmare huden inte ofta ser väldigt bra klädd i rent vitt. Cool hudtoner tenderar att se bra ut i "juvel" toner och ljusare färger också, både i kläder och kosmetika. Warm-toned människor ofta ser bättre ut i guldsmycken och jordtoner istället. Grunden för en cool hudton bör ha en rosa färg bas.

Förmågan att känna igen underton av varje färg och matcha den med hudfärg är en stor skicklighet att ha, och kommer att säkerställa en garderob full av smickrande bitar. Hårfärg är liknande, och i allmänhet kommer folk ser bäst ut med en hårfärg närmast en de föddes med, åtminstone i underton. En frisör bör kunna berätta vilket hår färger har svalt undertoner och som har varma, vilket är särskilt viktigt att matcha, eftersom en hårfärg som inte smickrar hudton kan visas mässings och ger huden en sälg, ohälsosam och onaturliga utseende.

En del människor är lyckliga nog att ha en något neutral hudton, och kan se bra i de flesta färger. Detta är mycket sällsynt, dock. I allmänhet är det bäst att bestämma hudton så snart som möjligt, eftersom det gör det mycket lättare att handla smickrande kläder, smycken och makeup.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.