Vad Koltjära Soap?

Stenkolstjära är en flytande biprodukt av destillerat kol. Den svarta vätskan är välkänd för sin förmåga att hjälpa avlägsna gifter från kroppen. Den innehåller även antiseptiska egenskaper. Stenkolstjära tvål används som en rensning antiseptisk för en rad olika hudsjukdomar. I själva verket är det ett förskrivna behandling som används inom dermatologi.

Stenkolstjära tvål noggrant rengör huden, dra ut toxiner. Den har använts för att effektivt behandla hudsjukdomar som psoriasis, eksem, akne, seborrhea dermatit, skabb, och ringorm. Stenkolstjära hjälper lindra inflammation och klåda i samband med uttalad torr hud. Det slöar ner snabbt hudens celltillväxt och återställer hudens naturliga utseende. i schampo form, stenkolstjära bidrar också till att lindra symtomen på fjällig hud från de villkor som mjäll och torr hårbotten. Stenkolstjära uppvisar antiparasitära egenskaper också, och är till nytta för att behandla problem med huvudlöss. Förutom stenkolstjära tvål och schampo, salvor, geler och krämer är också tillgängliga. Dessa finns tillgängliga genom recept eller över disk. Eftersom stenkolstjära tvål och andra kolprodukter tjära varierar mellan märken är det viktigt att hitta en kvalitet över disk produkt. Till exempel många produkter som hävdar att de är tillverkade av äkta stenkolstjära men är istället billiga imitationer. True stenkolstjära produkter innehåller PAH, eller polycykliska aromatiska kolväten. I vissa områden kan ett recept krävas innan erhålla dessa produkter på grund av hälsoproblem i samband med användning av stenkolstjära. En del studier har visat att vissa kemikalier som finns i stenkolstjära tvål och liknande produkter kan orsaka cancer. Är dock endast höga halter av stenkolstjära kopplade till denna forskning. Enligt FDA (Federal Drug Administration), finns det inga vetenskapliga belägg för att stöd cancerframkallande egenskaper i produkter stenkolstjära i lägre koncentrationer-,05 till 5 procent. Faktum är att dessa produkter anses vara säkra och effektiva för att behandla olika hudsjukdomar när den används på rätt sätt och i låga doser.

biverkningar med produkter stenkolstjära finns dock. Detta gäller särskilt för personer med alltför känslig hud. Stenkolstjära kan irritera och rodna huden hos vissa personer. Återigen är det oftast beror på ökade halter av stenkolstjära. Dessutom kan stenkolstjära tvål gör huden mer känslig för solen.

Även stenkolstjära tvål tvättar bort enkelt och inte i allmänhet lämna några rester kvar, av stenkolstjära kan fortfarande aktiv inom huden i minst tjugofyra timmar, vilket kan öka risken för solbränna. Ändå fördelarna med att använda produkter tar kol verkar uppväga de eventuella biverkningar. Många svär vid helande egenskaper produkter stenkolstjära, väljer att fortsätta använda trots eventuella risker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.