Vilka olika typer av makeup?

Makeup har använts i århundraden för att förbättra utseendet på den mänskliga kroppen, främst ansiktsdrag. Användningen av smink i västerländska kulturer är främst bland kvinnor, och runt om i världen är det används av både män och kvinnor för olika ändamål. Det finns olika typer av makeup för varje del av ansiktet, och dess funktion är att ändra utseendet utan att påverka strukturen i ansiktet.

Läppstift är ett av de vanligaste typerna av smink, och är avsedd att tillämpas på läpparna för att lägga konsistens och färg. Läppstift innehåller olika nyanser, eller pigment, oljor och vaxer som hjälper färgen följa läpparna. Läppstift är oftast bärs av kvinnor, men inte enbart. Kvinna läppstift existerar, inte minst för användning på teatern, och är känd som "manstick. " I England, läppstift ibland kallad "Lippy. "

stiftelsen, även känd som bas, är makeup som tillämpas på ansiktet för att jämna ut hyn, täcka brister och skavanker, och skapa en jämn hudton. Den finns i olika färger, former täckning och formuleringar. Några stiftelse är olja och mjukgörande baserad, även om denna typ faller i onåd med många kvinnor. Powder är lättare än oljebaserad foundation, ger större täckning, och följer huden lättare. Mineral makeup har blivit mycket populär runt om i världen under senare år, på grund av sin låga vikt, överlägsen täckning, och förmodade positiva effekter på huden.

Blush, även känd som rouge, tillämpas på kindbenen för att lägga till färg, och skapar en ljus, ungdomlig look. Det är vanligen tillverkade av talk-baserade pulver med tillsats av pigment, och appliceras med en mjuk borste på kinder. Ändå främst bärs av kvinnor, har rodna historiskt bärs av båda könen. Män var kända för att tillämpa rouge på kinderna under Regency period i England, i början av 1800.

Mascara är smink som används till ögonfransarna för att få dem att verka längre och tjockare, mörkare och fylligare. Den finns i form av vätska eller kräm, och appliceras med en liten mascara trollstav. Mascara uppfanns av Eugene Rimmel, en fransk parfymör, i 19th century. Ordet Rimmel används för att beskriva mascara på portugisiska, rumänska, nederländska, och flera andra språk. Första mascara gjordes genom att blanda koldamm med vaselin, men idag är oftast gjord av vatten, pigment och vax förtjockningsmedel.

Ögonskugga är makeup som appliceras på ögonlocken och under ögonbrynen för att göra ögonen mer attraktiv, och dra mer uppmärksamhet till dem. Det används också för att komplettera ögonfärg, och att skapa djup och dimension. Ögonskugga finns i många olika färger, och är vanligtvis tillverkad av glimmer och någon typ av pulver. I västvärlden är det ses som en kvinnas kosmetika, även om de bars av män, men används världen över av båda könen.

Eyeliner används ofta i kombination med ögonskugga, att definiera ögonen. Den tillämpas, vanligen genom en eyeliner penna, runt kanten av ögonen, och finns i olika färger. Det finns i en vätska, pulver eller vax bas, och används av män och kvinnor. Under senare år har den tunga använda eyeliner bland män och kvinnor blir i samband med gotiska mode. Det har också blivit populär inom emo subkultur, och diverse andra alternativ mode och livsstil.

Nagellack är också en typ av makeup populär bland män och kvinnor överallt, även traditionellt en kvinnas kosmetisk. Det är ett lack tillämpas på fingernaglar och tånaglar med en liten borste. Den finns i en mängd olika färger att komplimang hudfärg, kläder och accessoarer. Andra typer av makeup innehåller concealer, som används för att täcka skavanker och ofullkomligheter i huden innan de ansöker stiftelse, ögonbryn pennor, används för att fylla på och definiera tunna ögonbryn, och pulver, som görs efter att grunden för att ställa in makeup och ge den en matte finish.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.