Vilka olika typer av konstgjorda naglarna?

För kvinnor som föredrar utseendet på konstgjorda naglar till sina egna naturliga naglar, finns det flera typer av konstgjorda naglar, de flesta i kvarteret nagelsalongen. De fyra vanligaste typerna av konstgjorda naglar är akryl, gel, skulpterade och naglar wrap.

Akryl naglar är en av de mest populära typen av konstgjorda naglar och används antingen som en spik spets, eller en hel spik överlägg. Dessa konstgjorda naglar skapas genom att kombinera en pulveriserad akryl produkt, en så kallad polymer, med en flytande akryl produkt, en så kallad monomer. En akryl pensel används för att tillämpa blandningen till den naturliga nageln, där det hårdnar inom några minuter. Akryl naglar är oftast de starkaste, tjockaste och mest varaktiga av konstgjorda naglar. Medan akryl naglar är inte kända för sitt naturliga utseende, akryl naglar som är felaktigt tillämpade kan se ännu mindre naturlig.

Gel naglar är tillverkade med en "lätt botas" eller "UV "gel bestående av färdigblandade polymerer och monomerer. Denna speciella gel är först borstade på ytan av den naturliga spik, då är inställd, eller "botas" under en ultraviolett ljus. "No-light" gel, ett alternativ till ljuset botade gel, är långsamt ökar i popularitet. Dessa gel naglar botas genom att borsta eller duschning en gel aktivator på naglarna eller genom att doppa naglarna i vattnet. Gel naglar kan användas över hela nageln och kan också användas för att fastställa delas eller brytas naglar. Konstgjorda naglar gjorda av gel tenderar att se mer naturligt än akryl naglar, men är inte lika starka och hållbara. Dessutom, om de inte tillämpas av en kompetent yrkesman, kan de vara svåra att ta bort, vilket resulterar i skada på dina naturliga naglar.

Sculptured naglar är en annan populär typ av konstgjorda naglar. Dessa naglar tillämpas på den naturliga nageln med akryl eller glasfiber gel, och förlängdes och skulpterade över en metall eller folie form för att producera önskad form och längd. Skulpterade naglar senast allmänhet längre än andra typer av konstgjorda naglar, men måste fyllas i med jämna mellanrum för att upprätthålla ett naturligt utseende.

Slå spikar är små, tunna bitar av silke, glasfiber, papper eller linne som har kapas till önskad form och limmas eller bundna till ytan av den naturliga nageln. Eftersom wraps är den mjukaste av den konstgjorda naglar, de är också de minst hållbara. Men eftersom de är så tunna, släta och lätta, wraps brukar anses vara de mest verklighetstrogna av alla konstgjorda naglar.

Även konstgjorda naglar blicken och slitage bättre än naturliga naglar, de kräver mycket underhåll. Det är bättre att använda utbildad och licensierad personal att se till att de använder säkra produkter, och desinficeras verktyg för att undvika skador på naturliga naglar och svamp-eller bakterieinfektioner. De kemikalier och material som används för att göra och följa konstgjorda naglar kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa, så var noga med att kontrollera om du har några allergier innan du sätter dina naglar gjort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.