Vilka är de användningsområden av pimpsten?

Pimpsten är en naturlig lava-baserad substans som avvisas från vulkaner. Den glasartade finish och nötande textur pimpsten har resulterat i ett antal hushåll och bygg-baserade använder för det vulkaniska ämnet.

Pumice skapas när en vulkan utbryter och spews lava. Den lava, som är mycket varm när den kommer ut från vulkanen snabbt kyls när den utsätts för den svalare luften utanför. Detta snabb nedkylning förvandlar lava till ett slags glas.

Pimpsten har funnit populär använda som konsument material för några orsaker. Som vulkanisk aktivitet som sker globalt, är pimpsten produceras naturligt i många länder. Som pimpsten produceras på många ställen och ofta inte kräver omfattande behandling, kan det vara ett kostnadseffektivt alternativ till andra produkter. Den unika kvaliteter glasartade ämnet har lett till många användningar av pimpsten i ett antal olika branscher. En av de viktigaste kvaliteterna av pimpsten är att det är slitande. Detta slipande kvalitet gör det värdefullt för tillämpningar som kräver en skura ämne. Till exempel har några naturliga rengöringsmedel har utvecklats som använder pimpsten för att skura fläckar från apparater. Andra produkter använder pimpsten som ett sätt att städa och skrubba huden från kroppen, exempelvis från undersidan av fötterna. Den abrasiveness pimpsten bidrar till att skapa en bra rengöring och skura produkt. Dessutom, som pimpsten är ett naturligt förekommande ämne, med pimpsten i stället för mer kemiskt rengöringsmedel kan ha miljömässiga fördelar.

Dessutom har pimpsten funnit en mängd andra användningsområden. Den lätta kvalitet pimpsten gör den användbar i vissa delar av konstruktionen. Det ingår i betong, gips eller andra byggmaterial, kan det vara betydligt lättare än andra blandningar. Som pimpsten är naturligt förekommande och kan finnas kring ett antal vulkanisk webbplatser kan det också vara mer kostnadseffektiva än andra byggmaterial.

Från naturligt ämne som avvisas från vulkaner, har pimpsten funnit förvånansvärt många användningsområden. Från rengöringsmateriel som byggnadsmaterial, pimpsten kan hittas i ett antal bruksföremål. Som en naturligt förekommande, kostnadseffektiva material, har pimpsten vunnit acceptans i olika tillämpningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.