Vad bör jag tänka på när man köper en locktång?

Curling strykjärn förekommer i nästan lika många varianter som det finns hårtyper. Funktioner som ska tänka på när man väljer en locktång beror på håret typ och stil önskade. En grundläggande fråga i valet av en locktång är tunnan storlek, som kommer att avgöra vilken typ av curl du får. Ju mindre fat, den stramare och mindre lockar det producerar. Ett stort fat skapar vågor i stället för snäva lockar. Vissa curling strykjärn funktionen flera tunnor, ofta en smidig fat och en borste, vilket är en bonus om du vill ändra ditt utseende. En annan faktor att beakta är den typ av värme inställningen. Olika typer av hår behöver olika mängder värme. För hår som är svårt att curl, hög värme inställning är nödvändig. För skadade eller sköra hår, är en lägre inställning lämplig. Lyckligtvis några curling strykjärn har justerbara värme inställningar.

Ceramic curling strykjärn är en relativt ny teknik. En keramisk locktång ger en blank, slät yta med hjälp av infraröd värme för att skydda hårets fukt. Tillverkarna hävdar att keramiska curling strykjärn curl hår snabbare, också.

Andra locktång funktioner inkluderar ånga, en säkerhet spets, och en automatisk avstängning. Steam hjälper låsa lockarna på plats, viktigt för de som är svåra att curl hår, ånga är också mindre skadligt än torr värme. En säkerhet spets tillåter användaren att använda båda händerna för att stabilisera locktång. En automatisk avstängning är en säkerhetsfunktion som är viktigt för vissa individer. Vissa curling strykjärn är utrustade för 120/240V dubbel spänning, vilket innebär att de är anpassningsbara för internationell användning.

Cordless curling strykjärn är behändiga för resande eller touch-ups nästan var som helst. Vissa sladdlösa curling strykjärn är uppladdningsbart, liknar en sladdlös telefon. Andra använder butan bläckpatroner.

Några curling strykjärn funktionen omedelbar värme, vilket innebär att du inte behöver vänta de få minuter det tar andra järn för att värma upp före användning. Om en locktång inte står med omedelbar värme, kanske du vill välja en med en klar indikator eller ljus. En vridbar sladd är användbart om du upptäcker att du fastnar medan styling håret.

Många andra hår apparater liknar curling strykjärn. Curling borstar är en kombination av en pensel och en locktång, de i allmänhet ger en mindre exakt curl och mer volym. En spiral locktång skapar tight, band-liknande lockar. För att skapa volym och vågor, använder en trippel fat locktång. En platt järn är motsatsen till en locktång, rätar den hår. Hair crimpers producera en böjd, snarare än skrynkligt utseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.