Vad är några Mustache Styles?

En mustasch är ansiktshår stil vuxit under överläppen och formas på olika sätt. Genom århundradena har mustasch stilar ändras för att passa mode och preferenser av tiden. Från en enkel penna hårfäste till en dramatisk valross stil, kan en mustasch lägga personlig stil och individualitet i en människas dagliga utseende. Den mest grundläggande mustasch stilar förlänga drygt överläppen och är vanligtvis formas mycket exakt. En pencil mustache är en tunn remsa av hår över läppen, pistade och garnerade vara rak eller vinklad svagt nedåtgående, efter en kurva över läppen linjen. Liknande små mustascher stilar innehåller fettet tandborste, en tjock sektion av hår precis under näsan och sträcker sig till överläppen, men bara bärs över mitten av läpparna. Små mustache stilar är ganska lätta att underhålla och sällan innebär användning av styling produkter för att uppnå rätt form.

Några mustascher stilar är förknippade med särskilda epoker eller regioner i världen. Mustascher i den amerikanska Västern ofta visas som lämplig-titled hästsko stil. Detta mustache börjar under näsan och sträcker sig ut förbi sidan av läppar, gör en rak linje på båda sidorna ner till käken. Hakan får ligga bar i hästskon stil, annars blir det ett bockskägg. Annan stil igenkännliga från massor av Hollywoodfilmer som skildrar forntida kinesiska striderna är Fu Manchu, uppkallad efter en berömd och kontroversiell fiktiv figur som lekte stilen. Även i samma form, visar den här stilen en lång svans av hår på båda sidor av läppar som hänger förbi käklinje, skiljer det från KORTKLIPPT hästsko.

Komplicerade mustasch stilar ses sällan i modern tid ofta åberopats hår vax för att hålla dem på plats. Den Dali mustasch, uppkallad efter den surrealistiska konstnären Salvador Dali, är en tunn remsa av hår böjde upp längs kinderna att bilda en u-form. Gammaldags styre stil har två distinkta och yvig avsmalnande delarna av håret, vaxat så att den slutar krypa upp något. Imperial eller ryska mustasch ofta ses i porträtt av europeiska ledare från de 18th och 19th century. Detta yvig stil odlas i hela överläppen och övre kinder och vaxade eller borstad uppåt, skapa en W-form som liknar betar.

Mustache stilar kan vara enkla eller komplicerade, snygg eller trendigt mussed. I tidigare epoker, korrekta och ändamålsenligheten för en mustasch var avgörande för att bibehålla en modern siffra i det stora kretsar i samhället. Idag mustasch stilar är en återspegling av personlighet, val och bild. De är ofta bärs av män försöker göra sig se äldre, men kan vara ett tillbehör till någon typ av stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.