Vad är nagellacksborttagare?

En nagellacksborttagare är ett organiskt lösningsmedel som används för att avlägsna tidigare tillämpade nagellack från naglarna. Det finns många olika typer av removers nagellack på marknaden och olika märken kan ha olika kemiska sammansättningar. Principen ingredienser i de flesta, dock aceton, etylacetat och butylacetat och alkohol. är dessa kemikalier kända för att torka ut huden orsaka irritation i ögon och göra naglar torr och spröd. De har också en särskild kemisk lukt och är mycket brandfarliga. Att motverka uttorkning och effekter sprödhet, många removers innehåller också conditioning ingredienser som ricinolja, Cetyl palmitate eller lanolin.

Vissa removers kan ha en aceton-fri etikett. Detta tyder på en avsaknad av aceton, men inte nödvändigtvis innebär att en produkt utan biverkningar, så skärmen ingrediensförteckningen noggrant. I stället för aceton, kan nagellacksborttagare innehålla mer toxiska metanol. Konsumenter som för säkrare och mindre giftiga typer av removers nagellack kan välja vattenbaserade produkter.

nagellacksborttagare finns även som enskilda möbeltassar mättad med plockaren, i skum och behållare remover och i flaska flytande form. Mättade pads trycks på spiken för att ta bort polish. En skum och borttagning behållare har ett hål där fingrarna är doppade i skummet inne att ta bort polish.

Med flytande removers, plockaren fattas om en bomullstuss eller vävnad och strök över spiken för remsor bort nageln putsa på den. Beroende på vilken typ av nageln polska, antalet tillämpade rockar och typ av plockaren, kan en ansökan räcker för borttagning eller flera tillämpningar kan vara nödvändig.

För att förstå hur nagellacksborttagare fungerar är det nödvändigt att veta att nageln polish remover och en nagel polera båda innehåller liknande organiska lösningsmedel, i nagellack också innehåller torkmedel, förtjockningsmedel, härdare och färg agenter . Den organiska lösningsmedel i nagellack är det som håller det i flytande form. De organiska lösningsmedel i en nagellacksborttagare är det som upplöser härdade polska och tillbaka ner i sin flytande form.

När nagellacksborttagare tillämpas på spiken polish som ska bort, lösningsmedlet molekyler av plockaren avbryta, lossa och bryta polymerkedjorna av polish. Detta upplöser härdade polska och omvandlar den tillbaka till sin ursprungliga flytande form. Den kan sedan torkas bort från spiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.