Vad är historien om tvångs tatuering?

historia tvingade tatuering är gammal, och det kan vara nästan lika gammal som historien om tatuering själv. Lyckligtvis har tvingat tatuering alltid varit och fortsätter att vara mycket sällsynt, utom i vissa subkulturer. För människor som har lidit tvingade tatuering, kan upplevelsen vara mycket traumatisk, men det kan också vara en utgångspunkt för diskussioner om övergreppen och den undre världen, och några offer för tvångsarbete tatueringar har talat om sina erfarenheter och välkomnar frågor och diskussion. Det äldsta exemplet av påtvingad tatuering är diskutabel, men det är förmodligen användningen av tatueringar i stammar inledande ceremonier. Många stammar runt om i världen har en historia av tatueringar som en del av deras kulturella och religiösa övertygelser, och en sådan tatuering ofta äger rum under initiering till vuxenlivet. I dessa situationer kan initiera inte aktivt väljer att få tatueringar, och han eller hon kan bli pressad att det av rädsla för avstötning eller hån. Detta är dock inte fallet med de flesta inhemska tribal tatueringar, många människor bär sina tatueringar med stolthet, och de har en del av levande historia sitt folk. En annan av de äldsta användning av tvångsarbete tatuering är i identifiering av brottslingar. Romarna, exempelvis klara återfallsförbrytare med tatueringar att göra dem lätta att identifiera, och denna praxis antogs också i några andra regioner i Europa. I Japan var tatuerade brottslingar på sina pannor i 17th century, se till att de aldrig skulle kunna dölja märkena. De flesta tvingas tatuering brottslingar bestod av ett kännetecken som identifierat någon som en brottsling, men att kommissionen inte nödvändigtvis brottet.

På grund av sambandet mellan tatueringar och kriminalitet i vissa kulturer, tvingas brottslingar i olika delar av världen praxis tatuering på varandra för att markera själva. I både Ryssland och Japan, till exempel, kan medlemmarna i gängen bli tatuerad efter stora händelser i livet, och de får inte erbjudas valfrihet. Forced tatuering används också ibland i gäng inledda, särskilt i Nordamerika, med medlemmar av gänget märkning initierar mycket tydligt, och att de kommer att få svårt att lämna gänget liv.

europeiska upptäcktsresande i södra Stilla havet ibland tillbaka med berättelser om att bli kidnappad och tatuerade av polynesier, men forskning visar att seglare bara berättade dessa historier för att påkalla uppmärksamhet, och att redogöra för Body Art de återvände med. Sådana berättelser till att sjömännen skulle välkomnas i hög klass salonger och evenemang, med sjömän bokstavligen betala för sin entré med sina berättelser och genom att nyfikna människor att inspektera sina tatueringar. En av de mest ökända exemplen i historia tvingas tatuering är från Förintelsen, då folk var tatuerade vid inresa till koncentrationsläger, arbetsläger och förintelseläger. Dessa tatueringar bestod av identifikationsnummer som användes för att spåra människor. Speciellt för medlemmar av den judiska tron var dessa tatueringar mycket traumatisk, eftersom judiska lagen förbjuder tatueringar, lyckligtvis, har rabbinsk domar fastställt att tvingas tatueringar eller tatueringar som behövs av medicinska skäl inte bryter mot judisk lag. Efter Förintelsen, försökte några överlevande att dölja eller ta bort sina tatueringar, medan andra har valt att lämna sina tatueringar synliga för att påminna människor om förintelsen.

En del medlemmar av tatuering gemenskap hänvisar också till ett koncept som de kallar "våldtäkt av tatuering," en situation där en tatuering används som ett vapen. Detta kan ske i form av en påtvingad tatuering, men det kan också handla om tatuering någons namn eller konstverk utan medgivande. Även om det kan tyckas lite märkligt att tänka för att bli trakasserade av med ditt namn tatuerat på någon annan, kan detta vara ett mycket emotionellt laddad handling som kan få offret att känna som om han eller hon har förlorat en del av själen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.