Vad är en mustasch?

Det finns en hel subkultur som omfattar och vidmakthåller den ofta missförstådda praxis stiliserade ansiktshår, inklusive side brännskador, skägg och mustascher. Från fårkött käft till Fu Manchus, gruppmedlemmar noga växa, kusk och raka sina ansiktshår i redan etablerade stilar och med mycket komplicerade varianter som hålls samman med mustasch vax och andra styva agenter. En av egentliga ansiktshår stilar kallas mustasch . En mustasch är en full mustasch med utökade längd förbi bärarens läppen linje. Om ändarna av en fullständig mustasch får sloka, kan stilen anses vara mer av en Fu Manchu, men med hjälp av pomades såsom mustasch vax, kan bäraren stelnar och borsta håret för att skapa en riktig mustasch.

Tanken är att den stiliserade och utvidgade ändar av mustasch likna styret av en cykel eller motorcykel. Styret stil har varit populärt i århundraden, men kanske nådde sin högsta nivå på allmänhetens acceptans under slutet av 19: e och tidig 20th centuries, vilket sammanföll med den viktorianska och speciellt Edwardian epoker. En väl vårdad herre med ansiktshår skulle rutinmässigt be hans barberare för att skapa en svängd mustasch med användning av en hårdnande agent.

I modern tid är den idrottsliga en mustasch ofta betraktas som otidsenlig, eller bara något en medlem av en Barbershop Quartet skulle bära. Stilen hearkens omedelbart tillbaka till turn-of-the-talet dagar utarbeta ansiktshår såsom fårkött kotletter och vågiga styret mustascher. Under 1970-talet gjorde dock mustasch något av en comeback då flera framstående idrottsmän, framför allt baseballspelare Rollie Fingers, började sport stiliserade styre mustascher för främst PR-skäl.

Den surrealistiska konstnären Salvador Dalí hade också en tydlig mustasch som han ofta formas till långa tunna lockar bifogas hans ansikte med mustasch vax. I populärkulturen, den skurken i ett Västern melodram är ofta visat snurrande fingrarna genom en överdriven mustasch som han diskuterar sina onda planer för dam i nöd. Många motorcykelentusiaster också välja att växa styret mustascher som en något rebellisk ansiktshår uttalande, även om vissa föredrar att växa en mer skyddande valross-mustasch eller en ännu mer olycksbådande letar Fu Manchu.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.