Vad är en bikupa Hairstyle?

en bikupa frisyr, även känd som en bouffant hänvisar till en rund eller lätt pekade hår konstruktion där håret är styrd av att vara lång och omfattande, därefter monteras på den högsta på baksidan av huvudet. Namnet härrör från dess form, som liknar det rundade taket på kupans hus. Denna frisyr sitt ursprung i 1960-talet och bars oftast av västerländska kvinnor. En amerikansk frisör som heter Margaret Vinci Heldt krediteras som skapare av kupans frisyr. År 1960 experimenterade Heldt med stil i ett försök att komma med en unik stil för en skönhet tidskrift foto spridning. När bilderna publicerades, började andra frisörer att återskapa den frisyr för sina kunder. Under resten av decenniet började frisyren att bli mer mainstream för amerikanska och andra västerländska kvinnor. är en bikupa frisyr allmänhet bildas genom att först horisontellt dela baksidan av håret. Den övre delen är typiskt nålas upp medan den nedre delen är utformade för att Stylist att tydligt kunna se vad han eller hon gör. Den nedre delen är vanligtvis horisontellt sopas åt sidan av huvudet, så hårt rullade tillbaka mot huvudet och satte på plats. När basen av håret är säkrad, är reserverat övre delen kammat uppåt för att bli omfattande innan den bakåtkammat och bort från ansiktet. Bobby pins eller hårspray kan vara nödvändigt att hålla ändarna på övre delen av håret på plats.

Under 1960 var det i allmänhet inte utöver det vanliga för en västerländsk kvinna att välja frisyrer som kräver lång styling tid och konstant underhåll. Beroende på en persons färdigheter i att skapa en bikupa frisyr kan det ta upp till två timmar att slutföra det. Om den stilen var säkrad på rätt sätt, skulle en kvinna kunna hålla den på plats under flera dagar, så länge hon var noga med att sova utan att det skulle komma ut.

När 1970-talet närmade sig, började mode och trender skönhet för västerländska kvinnor att komma bort från den mer formella, höga underhållskostnader stilar. Trenderna, särskilt för frisyrer, tenderade att vara mer avslappnad och lågt underhåll och det var inte vanligt för en kvinna att spendera timmar på en stel, komplicerad frisyr. Yngre kvinnor började särskilt att omfamna bär sitt hår ner och lösa istället för i mer strukturerade bikupa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.