Vad är en Mud Behandling?

Barn är inte de enda som gillar att spela i leran. Gyttja behandling har blivit populär runt om i världen av många skäl, bl. a. förbättrad blodcirkulation, avgifta huden, rening hud, blackhead och skamfläck avlägsnande, anti-aging behandling och naturlig läkning av vissa sjukdomar. Leran som används i spa-behandlingar är inte den typiska slag som finns i en persons gård, utan mer en kombination av olika typer av mineraler och lera. Det finns flera olika typer av gyttjebehandlingar, som alla innehåller olika mängd av lera.

Torv terapi är en typ av lera behandling med flera användningsområden. Sådan användning omfattar, men är inte begränsade till, lindring av muskuloskeletala besvär, eksem, avgiftning, sömnlöshet, avkoppling, artrit, fibromyalgi, infertilitet, immunsystem stimulans och gemensamma värk och smärta. Torv är en typ av lera som innehåller vatten, svavel, humus och fulvic syror och cellulosa. Det kan tilläggas att värma eller rumstemperatur vatten, eller användas som en varm eller kall pack, beroende på önskat resultat. Denna typ av mineral behandling kan utföras på ett spa eller hemma i sitt eget hem.

Peloid är en typ av lera terapi som används vid behandling av reumatiska och gynekologiska sjukdomar, artros, hudsjukdomar och ischias, samt gemensamma problem som pormaskar, rynkor och fläckar. En peloid behandling kan endast utföras i en gyttja behandling spa, eftersom det är mycket dyrt. Peloids består av humus, mineraler och Virgin lera som måste lagrats i minst två år i särskilda konstgjorda dammar.

Parafango förpackningar används för att fördröja nedbrytningen av elastin och kollagen i huden , lindra muskelspänning och minska lokal svullnad kring lederna. Parafango innehåller paraffin, tång utdrag och vulkanisk mineral aska. Paraffin är högt uppskattad för sin värmeledande egenskaper, eftersom det kyls fyra gånger långsammare än vatten. Denna typ av lera sker behandling genom blötläggning del av kroppen i gyttjan, eller genom att borsta det på önskat område. Det är då tillåtet att stelna till ett vax beläggning.

Mud masker är en annan typ av lera behandling, som ofta används vid behandling av hud fläckar är en del av en anti-aging regemente. De finns på de flesta butiker skönhet utbud och är relativt billiga. Skillnad gyttjebehandlingar tillgänglig på skönhet spa, innehåller denna sort ofta färger, parfymer och konserveringsmedel som kan orsaka allergiska reaktioner hos känsliga individer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.