Vad är det bästa sättet att bleka hår?

Du kan inte gå blond, speciellt om du är brunett eller har svart hår, med hjälp av ett kit box färg. Du kommer att sluta med orange hår. Istället måste du bleka håret först om du planerar att lätta håret mer än tre nyanser. För att bleka hår, speciellt om du vill bli ett medium eller mörkare blond, måste du gå igenom en två-stegs process för blekning först och färg efteråt. Om du verkligen fått med tillämpning färg på ditt hår, du vill absolut få en assistent som hjälper dig att bleka hår. Det är svårt att tillämpa blekning formler, särskilt i de områden i håret du inte kan se, som baksidan av huvudet. I sanning, om du vill ha bästa resultat, använd en professionell colorist istället för att göra detta på egen hand. De bleka hår varje dag, och är mycket mer erfarna på processen än du. Du kan vara mer nöjda med de resultat än om du gör det själv. Men för de människor som inte vill spendera en massa pengar på hår färg, är detta standardmetoden för att bleka hår hemma. Du behöver följande saker för att bleka hår:

 • En till två handdukar som du inte oroa dig för om de blir missfärgade
 • En plast eller träskål för blandning av ingredienser
 • En gammal skjorta, helst collarless
 • En liten borste, ingen metall, för tillämpning produkt
 • Gummihandskar
 • en linjal
 • tillgång till dusch
 • En hjälpare
 • En minut timer
 • Hår blekning paket, två eller tre om du har långt hår, eller peroxid och pulvriserade hår bleka

specifikt Ett paket för att bleka hår är lättare att använda , med mer noggrant uppmätt ingredienser. Köp minst två förpackningar om ditt hår är axeln längd. Om du använder peroxid och pulver hår bleka, be din lokala butik skönhet försörjning för blandning riktningar. Peroxid finns i tre styrkor, och de starkaste, 60% väteperoxid, kan behövas om du har extremt mörkt hår. Nackdelen med starkare peroxidberedningar är att de är mer frätande och mer sannolikt att orsaka hudirritation. Många visar en 40% lösning är användbar för de flesta.

Glove upp och blanda blekmedel, men inte omedelbart börja slathering den på huvudet. Stället tar en liten del av håret, ungefär en centimeter över för att testa hur lång tid det tar att få till rätt färg. Tid här, och kontrollera färg varje två-tre minuter genom att ta bort lite bleka och gnugga håret torrt.

Tillämpa lite bleka om den önskade färgen inte uppnås. Erkänner också att vått hår blir mörkare i färgen. Du bör eftersträva en ljust gul nyans. Om du får allergiska reaktioner såsom hudutslag medan du gör ditt test strand, inte bleker håret. Istället kolla med en professionell colorist om hur försiktigt ljusare hår. När du har beräknat den tid som behövs för att bleka testet Strand, tillämpa blekmedel, med början en centimeter från rötterna i en nedåtgående sätt. Du måste jämnt distribuera blekmedel, och du måste arbeta ganska snabbt. Applicera inte blekmedel direkt på hårbotten. Du kan minska denna håret lätt med en tillämpning av bleka när resten av håret är gul i färgen. Hår på rötter bleker snabbare och kommer att betyda att du har mindre irriterande bleker på din hårbotten för en kortare tid. Var noga med att kontrollera att du helt har täckt hela håret i en jämn sätt. Håret ska se pasta med blekmedel ämnet. Ställ in timern för provet Strand tid och kontrollera en minut eller två innan du når den här gången. Återigen, gnida en strand torr att kontrollera färg. Du kan förkorta tiden genom att använda ett plastlock eller plastfolie runt håret. Blowdrying kan också bidra till att förkorta blekning tid.

När håret är på lämplig färg, sköljs bleka helt och tillämpa conditioner, såvida du inte planerar att fullfölja färga håret den dagen. Du kan skölja och sedan använda färg, även om vissa människor vill ge sina hårbotten en dag för att vila. När du är klar med färg processen, tillämpa en stark conditioner att hjälpa till att återställa en del fukt till ditt hår. Du bör lämna detta på i 5-10 minuter före sköljning.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.