Vad är Spa helger?

En spa weekend är en kort semester eller bryta vars huvudsakliga fokus är föryngring och avkoppling i ett spa atmosfär. Spa helger kan spenderas på hälso-eller skönhetsspa pass dragen övernattningsmöjligheter, men kan också vara återskapas hemma med en liten ansträngning. Weekend bryter med fokus på spa-behandlingar kan vara ett utmärkt tillfälle att återknyta kontakten med vänner, vispa bort romantisk partner, eller bara få lite välbehövlig tid för att meditera och slappna av ensam.

Spa helger lättast kan bo på en kurort, där hela fokus utväg är spa-programmet. Många av dessa orter erbjuder hälsosamma matsedlar och klasser motion förutom spa-tjänster och resurser. Spa ofta är centrerad på en naturlig varm vår, som tros av vissa att ha fördelaktiga egenskaper. Besöker en destination spa bada i varma källor är en månghundraårig tradition, när människor i ohälsa sändes till "ta vatten" på jakt efter ett botemedel.

På spa, kan spa helgerna vara skräddarsydda för att uppfylla önskemål och behov av en klient. Traditionella spabehandlingar, kan liksom ansiktsbehandlingar, massage, och scrubs kropp, vara kombinerad med lång blötläggning i vatten med olika temperaturer, bad mineral, och vanliga gamla slappa. Många spa har program avsedda att förbättra hälsa som inkluderar yoga klasser, promenader soluppgång och meditationsövningar. En spa-anläggning kan ge en helt uppslukande upplevelse, tar med besökarna på en total fly från det hektiska tempo i det dagliga livet.

Alternativt många flera orter ändamål har en spa. Kan beställas a la carte, men många hotell spa erbjuder speciella erbjudanden spa helg som inkluderar boende samt en förteckning av spabehandlingar för ett fast pris. Spa helger på ett normalt hotell eller resort kan vara en mer avslappnad affär än att besöka en kurort. Flexibiliteten i ett spa weekend på en vanlig utväg kommer oftast ge besökarna mer tid att njuta av den omgivande områden och verksamheter, snarare än att fokusera enbart på ett spa livsstil.

Tyvärr kan både spa och spa paket weekend på hotell bli ganska dyrt, men spa helger kan säkert vara utformad hemma med några detaljer. Att vända ett vanligt badkar i ett bubbel Jacuzzi, leta efter en bärbar spa matta som kan placeras i badkaret för att skapa tillfredsställande jetflygplan. Sluta med ett bad butik och köpa ljuvligt doftande skumbad, milda halvmask och lugnande massage olja. Att ställa upp stämningen ljus några ljus, ta en kopp örtte eller ett glas champagne, halka på lugnande musik och stänga av telefonen och TV-off. En enkel at-home spa weekend kan vara ett underbart sätt att simulera en semester utan att lämna huset eller tömma plånboken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.