Vad är Demi-permanent hårfärgningsmedel?

Om du tänker på hår färg på en skala från permanent till tillfälligt, demi-permanent hårfärgningsmedel skulle hamna någonstans i mitten. Demi-permanent hårfärgningsmedel är en färg agent som används för att färga håret-mer permanent än semi-permanent eller tillfälligt, hårfärg, men mindre skadliga än permanent färg. Det finns många orsaker till att en frisör kan rekommendera demi-permanent hårfärgningsmedel, men den största fördelen är dess minimalt skadliga effekter.

Like permanent hårfärgningsmedel innehåller demi-permanent hårfärgningsmedel en alkalisk aktiverande agent, men till skillnad färgningsmedel det inte innehåller ammoniak. Demi-permanent hårfärg kan lägga till både färg och glans, men i själva verket inte ljusare i håret. Till skillnad från tillfälliga hårfärgningsmedel, som inte tränga in i hårstrået utan bara rockar det, demi-permanent hårfärgningsmedel inte sätta några genomträngande färg på hårstrået som kan ta upp till 25 schampon. Den huvudsakliga användningen av demi-permanent hårfärg i en salong inställning är att uppdatera befintlig färg, blandning grå, och ger en färg skjuts åt annat kemiskt behandlat eller skadat hår. För personer med befintliga färgat hår, demi-permanent hårfärg kan uppdatera befintlig färg utan att ytterligare skada medan endast den nya tillväxten retirerade med permanent motsvarighet. Demi-permanent hårfärgningsmedel är också ett bra val för dig som vill ha en färg uppsving varar längre än tillfälligt färg, men utan engagemang färgningsmedel.

På grund av frånvaron av ammoniak, demi-permanent hårfärgningsmedel är mycket skonsammare för håret än den permanenta sorten. Av denna anledning-many demi permanenta färger kan användas på nya avslappnad eller permed håret utan risk för ytterligare kemiska skador. Ibland färg används endast för att ge lite struktur på hårstrået eller glans och några demi-permanent hårfärgningsmedel är ännu färglös för att uppnå detta resultat.

till människor som vill lätta sitt hår, även en skugga eller två, demi-permanent hårfärgningsmedel är inte ett genomförbart alternativ. Alternativ till demi-permanent hårfärgningsmedel som kommer att lätta i håret och fortfarande kan skapa så små skador, såsom låg-hair ammoniak grädde färger finns tillgängliga, men alla produkter som kommer att lätta hår kommer fortfarande att orsaka några skador, särskilt om håret var tidigare kemiskt eller värme skadade. Demi och semi-permanent är bra val för den som vill experimentera med subtila färgskiftningar eller blandning grå och är det bästa valet för gör-det-själv hår färg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.