Vad är Crystal Deodorant?

En kristall deodorant är en deodorant produkt tillverkad med kalialun eller ammonium alum. Båda är sulfate dubbelt former av klass mineraler kallas studenterna. Alum kristaller är lättlösligt i vatten, vilket förklarar deras förmåga att fungera som en deodorant. När en kristall deodorant tillämpas på underarmar, några av mineralen löses upp av kroppens svett (minnet kan också i förväg fuktas med vatten). Detta efterlämnar ett tunt lager av mineralsalter på hudens yta. Att lager av salt hindrar kroppens svett kommer i kontakt med lukt-bakterier.

skillnad antiperspiranter, som minskar mängden svett kroppen producerar, deodoranter är utformade för att förhindra naturligt luktlös svett från att bli en grogrund för bakterier. Flesta kommersiella deodorant produkter innehåller antibakteriella medel och parfymer för att hindra kroppen lukt eller mask dess doft. Människor som väljer att använda en kristall deodorant istället ofta gör det eftersom de är oroliga för de eventuella hälsoriskerna med att tillämpa sådana kemikalier för tunna och mycket absorberande lagret av huden i armhålan.

Många tycker också att rock deodoranter är skonsammare mot huden. Mayo Clinic konstaterar att affärsmässiga antiperspiranter är kopplade till hudirritation mer än någon annan kosmetisk produkt. har Crystal deodoranter länge använts i många kulturer, inklusive forntida Egypten, Kina och andra delar av Asien. Den romerske filosofen Plinius (AD 23 till 79) gav ett av de inspelade första beskrivningarna av egenskaper alun kristaller i hans encyklopedin Naturhistoriska .

Idag är Thailand ett av de största tillverkare av kommersiella deodorant stenar. Stenarna är tillverkade i stället minerade. Mineralsalter tas från jorden är kristalliserat ur en vattenlösning sedan hand-formade i kristall deodorant form innan de förpackas och levereras till marknaden. Många företag säljer dessa rock deodoranter under olika produktnamn.

Förutom fördelarna med att vara naturlig, kan en kristall deodorant också vara ett kostnadseffektivt alternativ för att förhindra kroppen lukt. En enda kristall deodorant sten kan pågå i upp till ett år-betydligt längre än den typiska kommersiella deodorant produkt. Till skillnad från andra deodoranter och antiperspiranter, rock deodoranter är också allergivänliga, inte fläcken kläder och inte medför labb tester på djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.