Vad är Cosmetics historia?

Cosmetics historia går tillbaka till antikens Egypten. Liksom idag fanns en betoning på att leta ditt bästa, förutom mer primitiva material som var nödvändiga för att uppnå önskad effekt. Mesdemet, genom att kombinera koppar och bly malm, var en typ av kosmetiska används av de egyptiska kvinnorna. Grön färg användes till nedre ögonlocken, medan svarta eller mörkt grå sattes på övre ögonlock och ögonfransar.

Kosmetika historia innehåller fakta om hur egyptiska samhället använt makeup produkter. För egyptierna kosmetika användes delvis för deras andliga värde, eftersom de var en mycket religiös grupp. De mörka färgerna runt ögonen var delvis avsedda att avvärja det onda ögat och behaga gudarna. Mesdemet arbetade också för att desinficera och hålla insekter borta. Kosmetika Historien lär oss att kemikalier som används för tidig kosmetika var ofta farliga, t. ex. de som används för att göra mesdemet och Kohl.

Kohl var en mörk pulver, som har tillämpats i en mandel form runt ögonen med en pinne . Kohl var gjord av ockra, bly, aska, brända mandlar, oxiderade koppar, och olika färger av kopparmalm. På kinder och läppar, röd lera blandat med vatten var den makeup val. Även naglarna målades gul eller orange med hjälp av henna. I det gamla Kina användes gummi arabicum, äggvita, gelatin och bivax skapa spika färg.

Under tidernas lopp, kulturer samman och grekerna började flytta in kosmetika historia och anta användning av egyptiska kosmetika. De gjorde inte det för andliga syften, utan helt enkelt att se bra ut. Århundraden senare flyttade romarna, och deras användning för kosmetiska formler började utvecklas till andra ändamål, t. ex. skapa afrodisiaka. De används får fett blandas med blod för nagellack och, istället för att bara använda traditionella kroppsoljor skapad av egyptierna, tog baden i krokodil avföring och lera.

Under många århundraden, färg i ansiktet skiljer mellan sociala och ekonomiska klasser. Med början kring 1400-talet, var de som var solbrända den lägre arbetarklassen, som arbetade ute på fälten. Ju mer raffinerade klass av människor hade blek hud och en önskan att göra det ännu vitare. Både kvinnor och män använt en kombination av karbonat, natriumhydroxid och blyoxid att skapa ett vitt pulver att stoppa den i ansiktet. Denna dödliga hopkok resulterade i blyförgiftning, vilket ledde människor att hitta ett alternativ. Kosmetika Historien lär oss att i den 19: e århundradet, ett pulver gjort av zinkoxid gett önskat resultat på ett blekt ansikte, utan farliga konsekvenser. Zinkoxid pulver används idag.

I det 20th århundradet gjorde Hollywood populär ett nytt utseende som ersatte den vita ansikte-garvade. Av 1920-talet blev solbränna som finns tillgängliga i form av vätska och pulver för att ge en mörkare ser till även de blekaste i huden. Försäljningen av kosmetik minskat snabbt under den stora depressionen, men nu kosmetika affärer, komplett med en full uppsättning av allt du behöver för ansikte, hår eller hud, blomstrar större än någonsin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.