Vad är Cold Process Soap?

Cold process tvål är en tvål som är känd för att vara hårda och hållbara. Den här tvålen kan manipuleras på ett antal olika sätt att lägga fuktgivande egenskaper, dofter, och så vidare. Många bar tvål finns i butiken är kalla processen tvålar, liksom många handgjorda tvålar. Det är också möjligt att göra kallt process tvål hemma, med rätt utrustning och utbildning. När tvål görs, en kemisk reaktion som kallas förtvålning sker. Denna reaktion sker som lut och fett blandas och sedan få sitta. Om proportionerna är rätt, den kemiska struktur blandningen ändrar, skapar materialet människor känner som tvål. Om proportionerna är fel, kan "tvålen" vistelse mosig, kan vara frätande i naturen, kan känna sig fet, eller kan vända gelatinös på ett sätt som inte var avsett.

Begreppet "kall" i " kall process tvål "är faktiskt lite av en oriktig benämning, eftersom det blir ganska varmt. Soapmakers börja med en lut blandning och låta blandningen svalna och sedan kondensera fetter och oljor och föra dem till en temperatur nära den i lut. Cold process tvål sker vid en temperatur lite högre än kroppstemperaturen, som en allmän regel. Sedan den lut och fett blandas. Eftersom dessa smälter, kommer de att värma upp på grund av den kemiska reaktion som inträffar. När blandningen blir tjock och nå ett tillstånd som kallas "spår", tillsatser som eteriska oljor, färger och inneslutningar som blomma kronbladen kan blandas i.

Tvålen Blandningen hälls i formar och hållas i en isolerad plats så att den kemiska reaktionen att fortsätta äga rum. Efter cirka 24 timmar, kan kalla processen tvål vara unmolded och skär, om det behövs. Vidare måste den bota, kall process tvål kan ta upp till sex veckor att helt bota. Egenskaperna för tvål kan varieras med hjälp av olika fetter i olika proportioner, och genom att använda införanden, till exempel, kan en mild peeling ansikts tvål göras med marken valnöt skal eller kaffe blandas in i tvål.

Det är nödvändigt att använda en förtvålning diagram när man kall process tvål. Denna tabell ger information om den korrekta proportioner lut till fetter som behövs för olika fetter saponify ordentligt. Människor behöver också mycket exakta skalor och skyddsutrustning såsom handskar, därför att arbeta med lut kan vara extremt farligt. Det är också klokt att kyla process tvål utanför, för att undvika att andas in gaserna i samband med förtvålning reaktionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.