Vad är Badhus House?

Ett offentligt badhus är en kommunal anläggning bibehålls för bad. Även sådana institutioner som ursprungligen uppstod från en utilitaristisk ömsesidig önskan om renhet, de har sedan dess blivit en mycket viktig del av många kulturer, särskilt i Asien och Mellanöstern, där de alltid är mycket populärt. Det kan vara möjligt att hitta ett offentligt badhus i ditt samhälle, beroende på var du bor, om du är intresserad av att delta en, fråga runt, eftersom kvaliteten på ett badhus kan vara ganska varierande, och i USA allmänheten badhus är tyvärr ibland används för tvivelaktigt ändamål som inte är relaterade till bad.

Begreppet offentlig badhus är ganska gammal. Grekerna och romarna hade båda centraliserade anläggningar i större städer för att bada, ofta byggda på mineral varma källor för att säkerställa en jämn försörjning av varmt vatten. Sådana badhus featured normalt olika varma och kalla pooler att bada i, tillsammans med bastu, ångbad och slappa områden. För en avgift kan folk få massage och andra anpassade kroppsvård såsom frottera nedgångar med doftande örter och oljor. Mindre offentliga badhus var ofta spridda över landsbygden i Europa och Asien, se till att människor hade tillgång till bad-anläggningar där de var. I de flesta fall är ett offentligt badhus könssegregerad. I vissa kulturer som Ryssland och Japan, badhuset används ibland som en arena för större affärer, i alla manliga stämningen i det ryska banya , till exempel underlättas affärsavtal mellan många stora företag. Kvinnor har ofta badhuset som en plats att koppla av, barn är ofta kvar i vården av barnflickor i hemmet, medan mödrar skämma bort sig själva, till exempel, och kvinnor utbyta skvaller, skönhet tips och annan information i badhuset. Eftersom många har privat bad rum hemma, är det offentliga badhus används mer som ett område för socialisering än faktiska bad idag. Ett badhus kan också erbjuda tillgång till utrustning som någon kanske inte har hemma, som en bastu och ett kallt dopp, eller ett ångbad. Den etikett på ett badhus varierar, vanligtvis människor utfärdas handdukar när de kommer, och de uppmanas att sitta på handdukar istället för blanka ytor. Som regel är ett badhus inte mycket blygsamt, förbereder sig för att se en mängd olika organ i varierande förhållanden i ett badhus, och tänk på att stirra i allmänhet inte vara artig.

Om du råkar vara reser i ett land som Japan eller Mellanöstern, kanske du vill göra ett besök på ett badhus stopp på din lista. Om du kan, gå med en infödd, som kan utbilda dig om etikett och hur man bäst utnyttja lokalerna på ett badhus. Flera badhus är antika strukturer som har använts i hundratals år som besökare kan se häpnadsväckande exempel på målade kakel, elegant huggen sten och andra dekorativa inslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.